avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contractul de donatie: mostenitorii donatorului pot ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contractul de donatie: mostenitorii donatorului pot avea pretentii?

Buna ziua,

Am si eu o intrebare.
Am primit o casa prin contract de donatie de la sora mea. In momentul donatiei, sora mea nu era casatorita si nu avea copii. In prezent ea are un copil si este casatorita.
Exista posibilitatea ca in viitor mostenitorii legali sa conteste actul de donatie si sa ridice pretentii de mostenire?
Mentionez ca sora mea a facut actul de donatie fara alte pretentii de ingrijire, etc.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:00, 30 Iulie 2013
Cand ati primit donatia respectiva? Inainte, sau dupa 01.10.2011? Daca ati primit-o inainte, donatia este revocata de drept, pentru survenienta de copil, si nu mai sunteti proprietara imobilului respectiv.
Daca este facuta dupa, mostenitorii legali au dreptul la reductiunea liberalitatii excesive si sa ceara partea din rezerva succesorala ce le-a fost incalcata prin aceasta donatie.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare donatie - e posibila? modalitati antonie-ana-maria antonie-ana-maria Buna ziua.As dori sa stiu daca acum 16 ani sa facut o donatie al unui apartament,apartament obtinut printr-o mostenire.Cei 2 mostenitori au donat apartamentul ... (vezi toată discuția)
Donatie calcium calcium Buna ziua Am primit prin donatie de la fratele meu si sotia acestuia o garsoniera . In cazul in care cei 2 divorteaza , sotia fratelui meu ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie si de vanzare cumparare. shaherezada shaherezada Buna ziua, Am dobandit un imobil astfel: 3/16 prin mostenire de la tatal meu decedat,, 10/16 prin contract de donatie cu clauza de uzufruct viager de la mama ... (vezi toată discuția)