avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tamponare pe proprietate privata sub influenta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tamponare pe proprietate privata sub influenta bauturilor alcolice

Buna ziua.
De acum ceva timp am fost implicat intr-o tamponare pe o proprietate privata, eu fiind sub influenta bauturilor alcoolice, 1.7 respectiv 1.5 mg alcool in sange.
Datorita neintelegerii sumei de bani cerute de pagubit, acesta a chemat politia.
Accidentul a avut loc pe o alee de acces spre o cabana facuta din ciment si 2-2.5 m latime.
Tamponarea a avut loc in incinta SC..SRL apartinand orasului. La intrare in incinta se afla o bariera cu semnul (-) interzis. Eu am inchiriat o cabana avand acces in incinta.
Intre timp am stins toate neintelegerile cu pagubitul si m-am achitat fata de el. Victime nu au fost.
Acum eu sunt cercetat penal art. 87.
Intrebarea mea este daca la aceasta alcolemie mai are rost sa-mi iau avocat si daca acea alee se incadreaza la drumuri publice.
Mentionez ca mi-am recunoscut in totalitate vina in fata politie si la fel voi face si in fata procurorului.
Stima.
Cel mai recent răspuns: cbarbu16 , utilizator 14:12, 30 Iulie 2013
oug 195
Art. 1. - (1) Circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor, pietonilor şi a celorlalte categorii de participanţi la trafic, drepturile, obligaţiile şi răspunderile care revin persoanelor fizice şi juridice, precum şi atribuţiile unor autorităţi ale administraţiei publice, instituţii şi organizaţii sunt supuse dispoziţiilor prevăzute în prezenta ordonanţă de urgenţă.

Art.6. - În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, expresiile şi termenii de mai jos au următorul înţeles:

14. drum public – orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice; drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile;

Prin faptul ca ati achitat daunele provocate cazul se poate considera inchis.
Prevederile OUG se aplica numai pe drumurile deschise circulatiei publice, in plus drumul era si semnalizat ca este interzisa circulatia publica.
Procurorul va da o solutie de NUP.
Multumesc pentru raspuns.
Totusi politia de ce m-a incadrat la circulatie pe drum public? Eu nu am vrut sa parasesc incinta. Este o societate de agroturism care apartine primariei orasului.
Din cate am inteles este proprietate privata dar este deschisa publicului. Semnul de interzis este doar pentru autoturisme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire permis mirc94 mirc94 Buna ziua! Va scriu aici in speranta de a ma ajuta cineva sa mi restitui permisul mai repede. Problema mea a inceput pe 5 iulie, unde din pura prostie m am ... (vezi toată discuția)
Drum public - cum se delimiteaza? sielgabe sielgabe Conform codului rutier: \"drum public – orice cale de comunicatie terestra, cu exceptia cailor ferate, special amenajata pentru traficul pietonal sau ... (vezi toată discuția)
Conducere pe dum privat Sebastian 19 7 9 Sebastian 19 7 9 Buna ziua Telefonic la insistenta politie am mutat. Masina chiar daca le. Am spus ca am consumat alcool.Cand am ajuns dupa aproximativ o suta de metri de ... (vezi toată discuția)