avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere somaj-perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere somaj-perioada determinata

Buna ziua!
Exista urmatoarea situatie: momentan sunt in somaj si urmeaza sa muncesc cu contract pe perioada determinata-2 saptamnani. Ma intereseaza ce se intampla cu somajul, am inteles ca il pot relua dar ce se intampla mai exact cu luna in care o sa realizez venit timp de 2 saptamani, pentru celelalte doua saptamani mai primesc somaj. mentionez ca pentru cele doua saptamani lucrate primesc 300 lei si lucrez 8 ore pe zi.
As avea nevoie de un raspuns urgent!
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
agreta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 6 Noiembrie 2013
1. Daca veti incheia un contract individual de munca (CIM) pe perioada determinata pana in 12 luni atunci se suspenda plata indemnizatiei pentru somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.

2. Deci veti primi indemnizatie de somaj pe acea luna (doua saptamani) pana veti incepe lucrul.
buna ziua ! as dori daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu un sfat . In cat timp de la data expirarii perioadei determinate , pot sa fac actele de prelungire somaj . Am fost in somaj , dupa care m-am angajat pe o perioada determinata de 6 luni . Somajul il efectuasem timp de 8 luni . Perioada determinata a fost intre 01.04.2013 si 30.09.2013 , dar pe data de 01.09.2013 am primit preaviz de concediere , mentionez faptul ca disponibilzarea s a facut conform articolului 65 plus 66 din CM , dar nu mi s-a eliberat de societate articolul 56 litera i . Ce pot sa fac , mai vreo sansa la cele 4 luni de somaj adica diferenta
Legea nr.76/2002 prevede :
Art. 45 (1) Suspendarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
....
c) la data încadrării în muncă, conform legii, pe perioadă determinată de cel mult 12 luni;
.....

(3) Repunerea în plată, după suspendarea în condiţiile alin. (1) lit. b), c), e)-i) şi k), se face de la data depunerii cererii beneficiarului, dar nu mai târziu de 30 de zile calendaristice de la data încetării situaţiei care a condus la suspendare.


In speta, pentru reluarea platii va trebui sa depuneti cerere in maxim 30 de zile de la data incetarii c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj monicagheorghe monicagheorghe Bună ziua, Am avut contract individual de muncă până la data de 10.05.2013 când raporturile de muncă au încetat prin desfiinţarea locului de muncă. ... (vezi toată discuția)
Ce se întâmplã dacã mã angajez în timp ce beneficiez de ºomaj? flore_inger flore_inger Buna Am si eu o dilema..Sunt si eu in somaj.Somajul l-as avea pana in martie 2014.Sunt in a doua luna de somaj.Daca ma angajez si contractul mi-l face pe 3 ... (vezi toată discuția)
Somaj oana8385 oana8385 Buna ziua, Am o situatie la munca. Dorim sa angajam pe cineva cu contract pe perioada determinata de 9 luni cu contract de 2 ore pe zi , pentru a putea sa ... (vezi toată discuția)