avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit imobiliar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit imobiliar

Buna ziua. Am nevoie de o lamurire in cazul contractarii unui credit imobiliar, de ex. "Prima Casa". As dori sa stiu daca o singura persoana contracteaza creditul, in momentul intocmirii actelor la notar se poate trece o terta persoana pe contractul de proprietar? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: chlcristian , utilizator 14:38, 30 Iulie 2013
Cum asa? Creditul este dat cu destinatia achizitie imobil. Destinatia creditului trebuie respectata. Cum sa fie trecuta ca si proprietar o alta persoana decat cel ce ia creditul?
Pe langa persoana care ia creditul , pe contractul de achizitie poate aparea in plus si o alta persoana care nu contracteaza creditul? sa fie co-proprietar?
Doar daca este sotul celui care ia credit, altfel nu.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achitarea unui credit bancar aloma aloma Buna ziua!Sint Elena,si am luat cu ex-sotul cite un credit de la bancpost in euro in aceeasi zi ,eu 3600E el 6700 E si fiecare isi plateste rata lunara dar ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce obligatia are un garant ipotecar , fost sot , la un credit ipotecar , care nu se mai plateste ? Adica sunt 2 propietari a unui imobil ... (vezi toată discuția)
Codebitor intr-un contract de credit Nina1 Nina1 Buna seara. Sunt codebitor intr-un contract de credit persoana fizica ; am o nelamurire si anume - poti fi codebitor fara sa fi semnat pe contractul de ... (vezi toată discuția)