avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Raspundere titular intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Raspundere titular intreprindere individuala

Buna ziua ! Am un sibiect mai delicat si va rog sa ma ajutati cu raspunsuri. Speta: o intreprindere individuala infiintata in urma cu 2 ani, acceseaza fonduri UE.Conditia era ca sediul II sa fie in mediul rural. S-a facut un contract de comodat pt asta. As dori sa stiu daca exista posibilitatea ca un angajat sau o terta persoana sa raspunda in totalitate de administrarea intreprinderii individuale. Distanta este mare dintre sediu si domiciliul titularului. Ca atare, controlul nu este cel mai bun. Exista o persoana care se ocupa de contracte, intocmire facturi, etc... Se poate ca aceasta persoana sa isi asume responsabilitatea in fata legii pt ceea ce intocmeste si sa aiba drept de semnatura? Titularul doreste sa fie absolvit de orice vina pentru eventualele ilegalitati care pot aparea prin intocmirea/ receptia facturilor care sunt la indemana asa-zisului administrator. Care sunt pasii ?
Cel mai recent răspuns: expertcata , utilizator 20:03, 30 Iulie 2013
raspunde cine este proprietarul societatii cu toate bunurile proprii, inteprinderile individuale, pfa-urile nu pot avea administratori, pe cine este firma el raspunde cu toate bunurile lui
Nu e vb de administrator. E vb de o imputernicire. Se poate? e valabila? raspunde persoana respectiva pt ce face?
Trebuie o procura la notar sa va reprezinte intertesele
perfect. asta era. daca se poate asa ceva e ok. Asta inseamna ca orice document intocmit de mandatar in numele intreprinderii va fi asumat de el.Corect? Eu sunt acoperit pt eventualele ilegalitati.
corect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipuri de cheltuieli la i. i. DANNUTZA85 DANNUTZA85 La o intreprindere indiduala neplatitoare de tva se duce motorina (50%) daca se face un contract de comodat cu proprietarul masinii, mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru infiintare pfa ghoancea ghoancea E prima data pe acest forum. Sunt inginer constructii proiectant si as dori sa imi fac un PFA pentru eventuale proiecte care ar mai pica in afara programului ... (vezi toată discuția)
Cine poate intocmi o factura fiscala? kalikali kalikali Buna ziua! Am niste nelamuriri : cine poate intocmi o factura fiscala? neaaparat un angajat al firmei emitente? pentru ce este nevoie de cnp in completarea ... (vezi toată discuția)