avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Data la care incepe sa curga prescriptia?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Data la care incepe sa curga prescriptia?

Va solicit opinia intr-o problema ce tine de dreptul fiscal.

In anul 2006 s-au depus cu intarziere declaratiile de mediu pentru anii 2002-2005 inclusiv, din care rezulta ca societatea are de platit o suma de 30 ron/luna reprezentand taxa de mediu.

Nelamurirea mea este daca termenul de prescriptie incepe sa curga de la momentul depunerii declaratiilor in 2006 sau curge pt fiecare luna separat ( de ex: pt luna 02.2002 scadenta este 25.03.2002 iar termenul curge de la 1 ianuarie 2003)

Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: sepuccu , utilizator 16:39, 30 Iulie 2013
pentru fiecare luna in parte separat atat timp cat nu va instinteaza printrun extras de cont ,iar daca va instintat de la data instintarii se ia prescriptia, este exact ca si la emiterea facturilor 3 ani de zile de la data emiterii lor daca in tot acest timp nu se primeste extrase de cont cu confirmarea soldului.:foottap:
Asa cred si eu insa nu gasesc un temei legal sau macar jurisprudenta. Ma puteti ajuta cu un temei legal?
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2013
sepuccu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie datorie sau deschid insolventa lylyan lylyan Buna ziua Societatea X a emis catre societatea Y facturi pana in dec. 2007. In acest moment poate soc. X sa isi mai recupereze banii de la societatea Y? Nu ... (vezi toată discuția)
In cat timp trebuie sa declare creditul exigibil banca ? ContSters307900 ContSters307900 Buna ziua! Doresc sa stiu cand ar fi putut incepe sa curga un eventual termen de prescriptie. Contractul a fost incheiat in 09.2008 pe o perioada de 6 ani iar ... (vezi toată discuția)
Credit bancar miklosh miklosh salutari am o mare dilema in ceea ce priveste termenul de actionare in judecata de catre o firma de recuperari si anume: sa presupunem ca am facut un ... (vezi toată discuția)