avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatii acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatii acoperis

Buna ziua,

Suntem o scara de bloc cu 10 apartament ( apartamente cu 2 si 3 camere) si incercam sa reparam acoperisul de vreo 2 ani incoace. Avem o oferta pentru reparat acoperisul. Presedintele asociatiei vrea sa stranga acesti bani pentru reparatie fara sa faca o adunare generala( sau pe scara respectiva), anuntandu-i pe proprietari cu o "notificare" la avizier, ca vrea sa stranga banii respectivi in 1-2 luni. Rugamintea mea este sa-mi spuneti care sunt "pasii" pe care trebuie sa-i faca presedintele sa stranga acesti bani si ca trebuie sa prezinte cel putin 3 oferte chiar daca este o reparatie si nu o schimbare de acoperis. #-o
Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:11, 30 Iulie 2013
Ofertele se discuta in comitet, nu in AG.
Dar faptul ca v-a anuntat la avizier este in regula. Trebuie stransi acesti bani in fondul de reparatii care este obligatoriu sa existe.
Asa ca de principiu n-ar fi ceva de discutat.

Comitetul executiv poate alege executantul si nu sunt obligatorii 3 oferte. Pot fi 10 oferte sau una singura. Membrii comitetului solicita un deviz estimativ al lucrarii de la o firma, doua.., dar se pot opri la prima daca acesti membri ai comitetului cunosc piata, cunosc preturile, cunosc firma respectiva...
Comitetul decide iar administratorul afiseaza pe lista de plata cota parte din devizul estimativ intocmit de executant. In cateva luni se aduna banii, se incheie contractul cu termene, clauze, garantii..., se executa lucrarea si se face plata integral sau in rate asa cum a fost negociat si incheiat contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperis bloc Nathalie15113 Nathalie15113 Bună. Locuiesc la etajul 4 al unui bloc fără acoperiș și sunt infiltrații de apă la fiecare ploaie. Am depus o cerere la președintele blocului în care ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis bloc ioana2122 ioana2122 Buna ziua...v-am mai scris despre problema pe care o intampinam cu infiltrarea apei si pana acum am tot facut sesizari catre presedinte , primarie, iar ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa bloc Cristina_Silivestru Cristina_Silivestru Buna ziua, de curand mi-am luat un apartament la etajul 4 dintr-un bloc cu 4 etaje, cu acoperis facut de fostii proprietari. In primul an n-am avut nicio ... (vezi toată discuția)