avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis bloc

Buna ziua...v-am mai scris despre problema pe care o intampinam cu infiltrarea apei si pana acum am tot facut sesizari catre presedinte , primarie, iar presedinte ca deja parca ne-am saturat de toate aste si eu si sotul meu.....ieri am fost la un avocat sa ii cerem sfatul referitor la acesta problema, avocatul ne-a spus ca trebuie sa reparam noi acoperisul si dupa aceea sa ii dam in judecata pe fiecare in parte sa ne recuperam bani.....ca nu ii putem da in judecata ca ei nu respecta legea care spune ca renovarea spatiilor comune se fac de catre toti locatarii.
Problema e alta, eu nu dispun de 35000 lei sa refac singura acoperisul, drept urmare voi fii nevoita sa stau sa ma ploaie in cap?
Pur si simplu nu se poate locui in acest apartament, doar baia si holul au ramas neatinse de apa si in primavara o sa avem si un bebe, deci sunt conditii zero de crestere a unui copil aici.
Mai avem alte sanse de ai obliga sau vom ramane sa ne ploaie in casa, sa ne distruga mobila, si tot ce avem?
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 15:07, 3 Septembrie 2013
Aici pe forum, au fost nenumarate discutii pe aceasta tema. Incercati sa dati o cautare specializata la rubrica ”Cautare in forum”. O sa fiti surprinsa cate raspunsuri o sa vedeti...
Sigur, asemenea probleme sunt de competenta as. proprietari si ama sa incerc sa punctez o anumita ordine de abordare:
1. Proprietarul/proprietarii de la ultimul nivel notifica in scris as. prop. asupra aparitiilor acestor infiltratii;
Mentionati:
- urgenta actiunii;
- anexati fotografii;
- prev. art. 30, lit.d) din Legea 230/2007, privind atributiile com. executiv, in acest sens;
- posibilitatea reclamarii conducerii as. prop. la primarie, la biroul specializat in relatiile cu as. prop.;
2. Presedintele as. prop. in baza notificarii si a prev. legii, este obligat sa se deplaseze, impreuna cu 1-2 membri ai com. ex. si/sau administratorul as. prop. la locuinta petentilor, in vederea constatarii situatiei; se intocmeste un proces-verbal de constatare;
3. In conditiile in care se constata ca cele reclamate de proprietari se adeveresc, presedintele as. prop. da dispozitie administratorului sa caute 2-3 oferte ale unor firme specializate, care dupa efectuarea inspectiei si a masuratorilor la fata locului, vor intocmi un deviz de lucrari privind efectuarea lucrarii de hidroizolare a terasei;
4. Comitetul executiv alege o firma (criteriile le apartin) cu care va incheia un contract de prestari de servicii, in vederea efectuarii lucrarii; totodata, toti proprietarii din imobil vor fi anuntati prin anunt la avizier, despre toate aceste lucruri, se afiseaza si o copie a devizului si incepand cu lista de plata a lunii urmatoare, pot fi incluse cheltuielile privind crearea fondului de reparatii; sumele vor fi repartizate proprietarilor proportional cu cota-parte indiviza de proprietate;
..............................................
Ma opresc aici si daca este cazul, putem continua discutia.
Ei, daca petentul a indeplinit obiectivul de la punctul 1 si, onor as. prop. nu se ”misca”, este absolut necesar sa va adresati biroului specializat din primarie, eventual atasand in copie, documentul prin care ati notificat as. prop.
Daca presedintele nu este in stare sa rezolve aceste probleme, sa-si vada de treaba lui, alegeti la conducerea as. prop. o persoana care vrea sa faca treaba, nu sa se vaite ca nu sunt bani.
Daca toate aceste demersuri au fost indeplinite si actiunea treneaza, acolo unde proprietarii au fondurile necesare efectuarii pe cont propriu a reparatiei, cu acordul as. prop. si in conditiile impuse de aceasta (toate documentele se intocmesc pentru si in numele as. prop.), lucrarea de hidroizolare se poate efectua, cum am spus. Abia in aceste conditii se poate actiona in judecata as. proprietari pentru neimplicare si luarea masurilor de reparare a proprietatii comune, in conformitate cu legislatia in vigoare.
Eu zic sa va grabiti ca, iata, ploile si-au intrat in drepturi deja.
Succes!
am facut sesizari peste tot.....la noi nu se vrea, toata lumea motiveaza ca nu are bani.
Deci ii pot da in judecata acum sau doar dupa ce refac acoperisul pentru recuperare investitie?
Aceasta este mentalitatea generala, nu este numai la blocul dvs.
Tot ce sesizati, sa o faceti in scris, cu nr. de inregistrare. daca nu vor sa primeasca, trimiteti prin posta cu conf. de primire. Pastrati o copie a ceea ce trimiteti prin posta. La un eventual proces, chiar daca as. prop. nu vrea sa primeasca scrisoarea si o sa vina retur, anexati plicul nedesfacut.
Ce sa va mai zic? Incercati toti proprietarii de la ultimul nivel (banuiesc ca sunt afectati si dansii), sa faceti front comun. Nu cred ca toti proprietarii din bloc motiveaza ca nu au bani. Sunt convins ca aveti si oameni care inteleg problemele despre care discutam.
Cum am spus, puteti actiona as. prop. in instanta numai dupa efectuarea demersurilor despre care am scris mai sus, dupa ce primiti sau nu primiti nici-un raspuns la sesizarile facute. Incercati si la primarie, uneori chiar are efect!
Spor!
ioana2122 a scris:

avocatul ne-a spus ca trebuie sa reparam noi acoperisul si dupa aceea sa ii dam in judecata pe fiecare in parte sa ne recuperam bani.....ca nu ii putem da in judecata ca ei nu respecta legea care spune ca renovarea spatiilor comune se fac de catre toti locatarii.

1-Intretinerea si reparatia partilor comune constructii si instalatii intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
2-Practica demonstreaza ca executarea de reparatii individuale de catre fiecare proprietar nu asigura efectul scontat si nu beneficiaza de garantie
3-Presedintele de asociatie de proprietari ...poate fi facut sau nu responsabil de executarea de reparatii la parti comune constructii si instalatii din imobil
Valoarea executari de reparatii la parti comune,terasa.subsoluri,instalatii caldura ,apa rece/calda ,etc ,necesita si fonduri financiare apreciabile
Norma in vigoare prevede ca lucrarile de reparatii parti comune ,care necesita alocarea de sume financiare substantiale,se dispune de catre adunarea generala,a carei hotarare este obligatorie pentru toti proprietarii
4-Nu ati precizat concret daca in cazul dvs ,adunarea generala a votat executia reparatiei teresa,daca a dispus sursa de finantare-fond reparatii/fond special/impunere cota lunara
Poate fi invocata vinovatia presedintelui daca exista hotarare a adunarii generale pentru executie repararie terasa imobil si presedintele nu se implica in desfasurarea demersurilor legale
5-Si executia reparatiei prin initiativa privata din partea unuia dintre proprietari,ridica probleme la recuperarea c/v prin asociatie
6-Incercati sa demarati executia lucrarii respectand toate etapele si acordurile necesare,
executati numai prin unitate autorizata,care poate elibera documente justificative si garantie
Succes !
deci, am facut sesizare la presedinte in ianuarie, apoi la primarie in mai, primaria ne-a raspuns sa ii dam in judecata....in iulie s-a facut sedinta si s-a hotarat sa se repare si au zis ca sa strangem oferte, am strans 3 oferte pe care le-am inmanat presedintelui de bloc pentru a face din nou sedinta pentru a alege oferta cea mai buna, lucru care nu sa intamplat de cand i-am inmanat ofertele.....am tot intrebat cand se face sedinta si tot zice ca oricum dupa parerea lui nu o sa se rezolve nimic ca oameni nu dau bani, deci suntem un pic cam disperati ca vin iar ploile si ei nu vor sa faca nimic si noi sa facem singuri nu avem bani...

Alte discuții în legătură

Reparatii acoperis rebell_rose rebell_rose Buna ziua, Suntem o scara de bloc cu 10 apartament ( apartamente cu 2 si 3 camere) si incercam sa reparam acoperisul de vreo 2 ani incoace. Avem o oferta ... (vezi toată discuția)
Şedinţă decizie reparaţii terasă acoperiş LoAlice LoAlice Bună ziua. M-am documentat în legătură ce ar putea presupune un demers pentru repararea unei terase a scarii blocului. Am depus la asociaţie o sesizare ... (vezi toată discuția)
Acoperis bloc Nathalie15113 Nathalie15113 Bună. Locuiesc la etajul 4 al unui bloc fără acoperiș și sunt infiltrații de apă la fiecare ploaie. Am depus o cerere la președintele blocului în care ... (vezi toată discuția)