Am niste nelamuriri privind achizitia de marfuri de ocazie, si anume:
1. Este vre-o restrictie la achizitii, privind persoanele de la care pot cumpara? respectiv pot cumpara de la copii mei si alte neamuri sau nu?
2. Pot pune in vanzare si bunuri proprii?
3. Politia locala sau rutiera are drept de control privind actele firmei?
Sper sa ma lumineze cineva. Multumesc.
1 nu sunt restrictii, daca intocmiti si actele necesare
2 da, cu aceeasi obligatie
3 expresia "actele firmei" este destul de relativa in contextul prezentat. politia rutiera verifica si sanctioneaza abaterile de la codul rutier, va poate insa cere sa prezentati documentele de insotire a marfii pe timpul transportului. Politia locala, de regula va solicita autorizatia de functionare si respectarea in realitate a conditiilor/obligatiilor ce decurg din aceasta dar si documente care sa ateste provenienta marfii sau masurile de paza si siguranta a magazinului...depinde acum si la ce acte faceti referire !
Multumesc pentru raspuns. Dar politia rutiera a cerut actele firmei sa vada daca ceea ce vand este prins in activitatea mea. Si de asemenea provenienta marfii, cu toate ca eram in curtea noastra de la casa unde avem magazinul (care practic deocamdata este doar o mica taraba, din lipsa fondurilor, dar este in curte nu in strada sau pe trotuar).
Sigur erau de la Politia rutiera ? sau vreun echipaj de la postul de politie care intradevar au si sarcini pe sector rutier si poate si-au "extins" cumva activitatea ? in opinia mea este un abuz din partea serv rutier daca asa stau lucrurile !
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cum transfer marfa ?
mayer
Un srl ( magazin vanzari cu amanuntul) functioneaza intr-un spatiu in care are si magazia de depozitare marfuri aprovizionate
Recent am deschis un punct de ... (vezi toată discuția)