societatea la care lucrez,se aprovizioneaza cu marfa adusa cu masini de 20t(tir-uri) ;nu pot face manevre pentru a intra in curte,se descarca marfa pe trotuar ,apoi cu stivuitorul este dusa in depozit;am primit o vizita de la finantele locale,care au spus ca trebuie sa platim o taxa zilnica pe metru patrat,pentru folosirea trotuarului ca si cale de acces in curte;
de buna credinta a doua zi ne-am prezentat la sediul lor avand actele necesare;am explicat care este activitatea si au spus ca de fapt nu este cale de acces,ci folosim trotuarul ca depozitare pana la asezarea marfurilor in depozit ,si sa platim ca atare ca nu este mare diferenta ca bani;am fost de accord dar,surpriza pentru noi,cand au vazut ca avem contractual de inchiriere din 2009,au spus ca trebuie sa ne amendeze si sa platim si retroactiv inclusiv penalitati de neplata;
INTREBARE:am platit amenda ,dar au voie sa ne impuna plata retroactiv,din moment ce am fost sanctionati?(le-am spus ca activitate intensa nu este din 2009,iar replica a fost cu ce demonstrez;am spus ca am facturile de marfa din acea perioada,dar au spus ca asa au primit ordin de la curtea de conturi,,si mai bine platesc ………
Va rog unde gasesc in codul fiscal acest lucru?
Nu veti gasi in Codul fiscal, pentru a gasi unde -trebuie vazut daca Consiliul local a stabilit acesta taxa in baza OUG 45 din 2003 privind finantele publice locale.