avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Existenta testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Existenta testament

Sora bunicii mele mi-a lasat apartamentul in care locuia printr-un testament. Nu a avut copii, iar parintii si sotul ei erau morti, la momentul decesului ei.
Tatal meu impreuna cu mama lui (sora defunctei) a vandut apartamentul imediat dupa moartea matusii, cu toate ca eu eram major - aveam 19 ani.
Pot afla de existenta testamentului? Mai pot face ceva pentru a recupera contravaloarea apartamentului?
Cel mai recent răspuns: danielw , utilizator 17:21, 7 August 2013
Daca nu s-a facut succesiune dupa sora bunicii, apartamentul nu se putea vinde legal prin act notarial.
Stiti despre existenta unui testament in favoarea dvs dar nu l-ati vazut. Trebuie sa stiti exact daca acel act exista si in ce forma a fost facut.
Nu stiu daca s-a facut succesiune. Eu am aflat la multe luni dupa ca apartamentul a fost vandut. Vanzarea s-a facut atunci repede imediat dupa decesul ei. Stiu despre existenta testamentului pentru ca l-a vazut mama, insa nu stiu in ce forma a fost facut. Totodata a existat un testament reciproc intre defuncta si sotul ei, prin care-si lasau totul unul altuia.

Testamentele nu sunt inregistrate undeva? Nu ma pot interesa undeva cautand dupa numele ei?

Pe de alta parte nu stiu cum s-a putut vinde apartamentul, acesta i-a revenit doar sorei defunctei sau trebuia sa se imparta cu toti nepotii acesteia (=copii fratilor ei)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire casa BarbuViorica BarbuViorica Bunica sotului meu a decedat, a avut decat o fata adica mama sotului meu, iar ea la randul ei 2 copii (sotul meu si sora). Nepotii bunicii au fiecare cate 2 ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi succesorale Lacra40 Lacra40 suntem doua surori si mama. tatal a murit si am facut succesiunea dupa el. mama traieste, iar eu doresc sa cedez drepturile mele succesorale sorei mele, ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme andrei-bogdan andrei-bogdan buna ziua succesiunea trebuie facuta dupa decesul bunicului.mostenitorii sunt bunica si cele doua fiice. in prima faza am incercat la notar dupa ce sora ... (vezi toată discuția)