avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de uzufruct

Daca sotul meu are drept de uzufruct viager eu beneficiez de acelasi drept?si ce se intimpla dupa decesul lui?
Cel mai recent răspuns: michaeleduard , utilizator 22:42, 30 Iulie 2013
Nu benecifiati de acelasi drept!
Uzufructul va poate fi insa cesionat dumneavoastra de catre sot.
In caz de ces al sotului uzufructul inceteaza (chiar si daca vi l-a cesionat dumneavoastra).

Cel mai bine ar fi sa modificati actul prin care s-a constituit uzufructul in sensul de a fi trecuta si dumneavoastra in calitate de uzufructuar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de uzufruct al sotului casiba casiba Buna ziua! La data constituirii dreptului de uzufruct uzufructuarul era casatorit. Dupa decesul lui sotia mai are drept de uzufruct? (vezi toată discuția)
Cesiunea uzufructului Curioasalegii Curioasalegii Buna ziua. As avea 2 intrebari: 1. Daca in actul de constituire a dreptului de uzufruct viager nu s-a stipulat expres ca cesiunea uzufructului la o alta ... (vezi toată discuția)
Bunica are uzufruct viager asupra unor proprietăți. se poate cumpăra acest drept? Adrian Jurca Adrian Jurca In ce conditii pot cumpara dreptul de uzufruct viager pe care il are bunica mea asupra unor proprietati? (vezi toată discuția)