avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Împrumut fãrã acte întocmite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Împrumut fãrã acte întocmite

Buna seara! O prietena a acordat unui verisor de al sotului ei, aflat in străinătate, un mic împrumut, in vederea achitarii unei datorii la o persoana fizica. A trecut un an si nu își poate recupera banii. Hârtie nu, martori nu, cum poate sa rezolve aceasta problema? Se gândea sa meargă la poliție sa ii facă o plângere, așa o sfatuise un avocat. Are vreo șansa?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:10, 31 Iulie 2013
Poate incerca dar probabil ca nu va rezolva nimic.
Poate ii plateste datoria daca mai insista.
Poliția face ceva,dacă nu sunt acte? Multumesc pt răspuns!
pai nici dumneata nu poti crede ca a dat bani imprumut...ce poate face politia? romanii, inca de acum 2000 de ani, spueau ca fara probe nu exista fapta...
Si care ar fi fapta dle Anona? De cand imprumutul sau nerestituirea acestuia constituie infractiune? Imi scapa relevanta dictonului.

Nu este nicio infractiune. La Politie i se va spune politicos ca ei nu au nicio competenta.

Doar hartuirea debitorului pana plateste poate fi o solutie de a recupera acei bani.
In Instanta ar fi nevoie macar de martori, daca paratul, la interogatoriu, nu recunoaste ca a primit bani. Este evident ca faptul ca e verisor de sot poate proba imposibilitatea de precontituire dovada scrisa, in asa fel incat sa fie admisibila dovada cu martori si interogatoriu .
Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie liviu 79 liviu 79 Am lucrat 10 ani la o firma,timp in care m-am inteles destul de bine cu seful meu.Am fost ajutat de mai multe ori cu diverse sume de bani pe care ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? translator29 translator29 daca am imprumutat o suma de bani unei prietene fara sa fac vreun act, avand cu ea la momentul respectiv o relatie foarte stransa, foarte apropiata si aceasta ... (vezi toată discuția)
Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)