Buna seara! O prietena a acordat unui verisor de al sotului ei, aflat in străinătate, un mic împrumut, in vederea achitarii unei datorii la o persoana fizica. A trecut un an si nu își poate recupera banii. Hârtie nu, martori nu, cum poate sa rezolve aceasta problema? Se gândea sa meargă la poliție sa ii facă o plângere, așa o sfatuise un avocat. Are vreo șansa?
Multumesc!
Domnule, titlul de consilier juridic ar pretinde obligatia de a rumega mai mult un text...una este fapta alta este infractiune. Infractiunea este fapta ce prezinta un pericol social ridicat, savarsita cu vinovatie si prevazuta de legea penala. Asadar, infractiunea este o fapta, dar nu toate faptele reprezinta o infractiune. Evident ca politia nu ar putea face nimic, cum nici o actiune in justitie nu ar ajuta (asa cum ar fii potrivit unei astfel de situatii). Si in justitie trebuie sa existe un probatoriu. Intradevar, pentru o creanta te adresezi printr-o actiune, instantei...sau daca ai un titlu executoriu, unui executor...cand enuntam fapta, consideram fapta ca termen general si nu unul care sa defineasca o infractiune. Daca doream asta, o numeam infractiune.
ContSters214341
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Domnule student, Consilier juridic este o functie si nu un titlu. Prefer sa citesc un text de lege. Am un stomac sensibil.
Dumneavoastra il rumegati? Probabil aveti un stomac puternic. Felicitari!
Lasand gluma de-o parte, doar lipsa de experienta va poate justifica modul de-a dreptul superficial in care trageti concluzii. Va garantez ca stiu cel putin la fel de bine ca si dvs ce este aceea o infractiune. In mod evident nu faceam nicio confuzie intre cele doua, asa cum, dupa o rumegare atenta a mesajului meu, veti putea deduce si singur.
Inselaciune
maria098
Buna ziua,
as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit.
Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)