avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nume gresit in buletin
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nume gresit in buletin

Buna ziua,

Speta e urmatoarea, in certificatul de nastere al sotului este trecut numele fara diacritice, in buletin in schimb cu diacritice. Exista un certificat de mostenitor in care un toata familia are numele trecut fara diacritice, el este cu diacritice. Certificatul de casatorie este trecut cu diacritice...........

CE FACEM IN SITUATIA ASTA?
Am fost la starea civila si ni s-a spus ca numele intregii familii este fara diacritice, exact cum are certificatul de nastere.
Ce facem cu buletinul, eliberat pe numele cu diacritice?
Ce facem cu certificatul de mostenitor, este nul??????

Am nevoie urgent de un raspuns sa stim cum remediem problema. totul s-a descoperit acum cand am fost sa imi schimb buletinul dupa casatorie cu numele sotului si domiciliul!!
Cel mai recent răspuns: mgeorgiana , utilizator 11:49, 1 August 2013
Pentru inceput verificati numele batranilor. Daca acestia aveau diacritice atunci firesc este ca toata familia pe linie genealogica sa aiba numele acestora, adica cu diacritice. Daca nu aveau diacritice atunci notarul trebuia sa observe acest lucru din certificatele lor de deces. Dupa cum explicati dvs. este clar ca buletinul este gresit. Din moment ce toti sunteti fara diacritice, iar actele de stare civila confirma acest lucru, sotul solicita un nou buletin fara diacritice. Plateste taxa de 12 lei se prezinta cu certif.de nastere si de casatorie, actul pe casa in original si copie, buletinul vechi si cartea de alegator. La motive scrie ca solicita inscrierea numelui fara diacritice. Certificatul de mostenitor poate fii rectificat doar la nume. Se face o mentiune intr-un colt al actului original. Si gata. Alta data cititi cu atentie actele.:rtfm:
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
MULTUMESC FRUMOS, va dati seama ca socul este mai mare ptr mine, m-am casatorit cu un om care nu stie exact cum il cheama.......:p

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua nume de familie, renuntarea la unul dintre ele GirgaDragotaMarilena GirgaDragotaMarilena Buna seara, am 22 de ani sunt studenta. In urma casatoriei parintiilor mei, am mostenit 2 nume de familie, deoarece ambii au vrut sa-si partreze numele... Mie ... (vezi toată discuția)
Nelamurire rectificare acte Michelline15 Michelline15 Bună seara!Pe certificatul de naștere al soțului este numele de familie greșit(fără diacritice).Al socrului ,au verificat cei de la starea civila în ... (vezi toată discuția)
Certificat de casatorie strain recunoscut in romania anymor anymor Buna seara! Stie cineva ce acte trebuie depuse la Oficiul de stare civila pt a se elibera un certificat de casatorie aici in Romania daca, casatoria a avut ... (vezi toată discuția)