Buna ziua,
Acum un an si jumatate am contractat un credit de nevoi personale , am platit o parte iar restul nu am mai putut plati si mi sa trimis dosarul la executor cu o anumita suma. intrebarea este urmatoarea:
Din ce este compusa suma trimisa de banca la executor?
E normal ca banca sa trimita doar partea restanta si apoi sa faca din nou cerere de executare la restul banilor? adica din trei in trei luni trimit la executor spre executare?
In hartia de executare depusa la executor scrie ca trebuie sa platesc toata dobanda la creditul restant plus penalitatile la dobanda restanta rata principala ;i comision de administrare.
Eu din cate stiu se trimite la executor suma restanta ? asi dori o explicatie ca ce mi sa sus de la banca ma lasat in ceata si se pare ca noi romani trebuie sa ramnem prostiti de tot?
Asi dori un raspuns urgent.
Va multumesc.
stimata sau stimate eu stiu ca atunci cand se trimite la un executor pentru executare penalitatile se pun doar pe ce este restantant si se plateste o singura data taxele de executare in schiomb eu trebuie sa platesc la fiecare trei luni nu numai penalitatile care mi se adauga ci si taxa de executare
Domnule Ion, este o chestiune de matematica pura.
1. Onoriul de executare este in functie de creanta de recuperat. Un alt onorariu se plateste pentru 1000 lei si altul pentru 100.000 de lei .
2. Penalitatile se calculeaza la suma scadenta. Una este sa calculezi de ex. 3% din 1000 lei si una sa calculezi 3% din 100.000 lei.
Asadar, sa presupunem ca ratele pentru care sunteti executat sunt in total 1000 lei.
Platiti 100 lei onorariu de executor, plus inca 3-400 alte cheltuieli de executare si 30 de lei penalitati.
Daca v-ar executa pentru intreaga creanta, onorairul ar depasi 10.000 lei, iar penalitatile ar fi de 3000 lei.
Daca ati fi executat succesiv, pe cate 3 rate scadente, onorariul insumat pentru toate executarile ar fi sensibil egal cu onorariul care v-ar fi luat pentru o singura executare, pe toata suma datorata, iar penalitatile ar fi cu siguranta mai mici, decat daca s-ar calcula pentru toata suma de la inceput.
Sper ca de data asta ati inteles ca nu sunteti dezavantajat, dimpotriva, aveti de castigat din modul in care va executa acum banca.
Cu siguranta dvs ati crezut ca s-ar lua acelasi onorariu de executare indiferent de suma, si ca cei de la banca ar munci de zeci de ori mai mult sa faca cereri de executare, ca sa ii inzeceasca executorului judecatoresc veniturile si sa se razbune astfel pe dvs.
Nu. Banca nu vrea decat sa recupereze ce v-a dat dvs. Doar din vine politicienilor platiti cgheltuieli de executare, pentru ca au desfiintat executorii bancari, care nu incasau niciun onorariu.
Lucrurile nu sunt asa de negre cum ati auzit dvs.
Nu va cer sa-mi multumiti, sa ma aplaudati sau sa ma recomandati pentru informatiile pe care vi le furnizez si pentru timpul meu pe care mi-l consum ca sa va fac sa intelegeti ca gresiti. Dar sa vedeti ca la profilul meu se vede ca sunt barbat , cred ca este o chestiune de bun simt.
Nu stiu daca prin folosirea apelativului "stimata" intentionati sau nu sa jigniti, oricum nu va face cinste.