avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... angajament de plata firme recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

angajament de plata firme recuperare

Din aprilie 2012,creditul meu a fost vandut unei firme de recuperare ,am achitat la inceput cat mi s-a impus 300 euro ca apoi sa platesc cate 100 euro lunar (asa am stabilit cu ei ).
Luna de luna am achitat acesti bani ,ca acum sa fiu presat cu telefone ,scrisori si amenintari ,sa platesc mai mult altfel pana la data x trebuie sa achit creditul tot 1900 euro.
Am fost la sediu si am semnat un angajament sa achit 150 euro pe luna ,in acest angajament scrie ca pana la sf lunii eu trebuie sa achit aceasta suma ,altfel daca intarzii ,nu mai am dreptul sa achit lunar ci tot banii .
Astazi am fost anuntata la serviciu ca nu vom lua banii la timp si ca ne va lua din salariu destul de mult ca sa-ti pui lantul de gat.
Ce se poate intampla daca intarzii cu plata cateva zile.
Poate sa ma execute pt ca nu pot plati astazi ,ci luni si ca nu voi putea achita 150 euro ci 100 euro?
Creditul este pe numele tatalui meu care este grav bolnav ,pensionar fiind si eu ma ocup d eplatile acestui credit.
Ba chiar mi-am luat angajamenul ca daca se intampla ceva cu tata,eu voi plati pana la capat ,acest credit.
Ma puteti ajuta va rog cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: ser192 , utilizator 19:23, 11 Decembrie 2013
Atata timp cat veti plati, nu va vor executa. Doar va preseaza, asta e tactica lor de recuperare.
Tot ceea ce doriti depinde de acordul cu firma de recuperare. Teoretic ei va pot executa oricand incheierea vreunui alt acord intre parti fiind o optiune ptr ei nu o obligatie. Deci daca mai doriti concesii trebuie din nou sa mergeti la ei sa negociati din nou si ori de cate ori veti gasi intelegere. Acum mergeti din nou si explicati noua situatie pana la urma nu doriti un nou acord ci doar o concesie de cateva zile.
Multumesc pt raspuns.
Pentru a merge din nou la firma de recup.si a incerca sa le expun probl.mea ,ar insemna un timp pierdut si spun asta intrucat nu sunt prea comunicativi.
Am incercat un an de zile sa pot avea un grafic de rambursare ,pt a nu se ridica ei cu pretentii in fiecare saptamana si abia acum am facut ,in luna iulie.
Este f urat ce se inatmpla ,ma refer la cei cu credite pt ca poti avea surprize la servicu asa cum sunt sigura ca au multi.
Pt multi romani naivi asa ca mine ,ajungi sa semnezi un astfel de angajament de plata pt ca iti pasa si vrei sa colaborezi cu ei ,insa din motive f bine intemeiate ajungi sa stai intr-o tensiune maxima .
Sunt insarcinata si in loc sa ma gandesc la lucruri frumoase pt ca ,un copil este o binecuvantare ,te gandesti daca ai ce sa-i dai de mancare cand se va naste .

Buna ziua,
Referitor la un credit facut pt cineva in 2007 ,acesta nu a mai achitat din 2010 februarie insa nu am primit notificare ,somatie la domiciuliu deci,nu am stiut ca nu mai achita ratele.
In 2013 am primit acasa o scrisoare in care eram anuntata ca acest credit a fost cesionat catre o firma de recuperare X.
Am fost anuntata de firma X ca am de achitat suma de 6400 lei iar eu am trimis mai multe scrisori cu confirmare de primire prin care am mentionat ca ,vreau sa achit insa vreau sa stiu si ce anume.I-am rugat sa-mi trimita ecxtrasul de cont cu suma defalcata ,ce reprez penalizari ,dobanzi etc.
Ei in schimb trimiteau brosuri etc ,pana la urma au trimis ce am cerut dar dupa 5 luni adica in lina nov.dar si faptul ca acum am de plata 7000 lei.
Vreau sa stiu daca este corect ceea ce fac pt ca pana la urma eu plateam de atunci cat imi permiteam dar,am asteptat aceste documente.
Astept un raspuns .
Multumesc
Pana la urma cat aveti datorie 7000 sau 70 mii ?
Pana sa primiti documentele de la ei, puteati plati pt ca datorie tot aveati.
Penalitati se calculeaza cf contractului.

Alte discuții în legătură

Neintelegere cu firma de recuperare ana193 ana193 Buna ziua, Tatal meu a avut un credit la banca si din motive de sanatate nu am mai putut plati ratele la banca(el sta la tara si este paralizat la pat). Am ... (vezi toată discuția)
Recuperatori- neintelegeri asupra sumei de plata violetaanna violetaanna Buna ziua, Am si eu nevoie de cateva informatii ,intucat nu am unde sa ma adresez ,tocmai de aceea am apelat la acest site. In 2009 am facut un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)
Datorie in bani a angajatului catre angajator GabrielaT GabrielaT Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: am achizitionat de la firma la care lucrez de 2 ani produse (din productia acesteia) in calitate de angajat ... (vezi toată discuția)