avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitati de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitati de vanzare-cumparare

Societatea comerciala pe care o detin, a ajuns in primavara la o intelegere, de vanzare-cumparare a unui teren (societatea este cea care cumpara), cu proprietarul spatiuniul unde isi si are societatea sediu social.
La acel moment, a fost semnat intre parti (nu si la notar) un antecontract de "promisiune de vanzare".
Intre timp, proprietarul terenul a decedat iar sotia si copii acestuia sunt intr-un conflict privind succesiunea (mai exact unul dintre copii nu este de acord sa semnezele actele de succesiune).
In conditiile in care, sotia persoanei decedate doreste in continuare vanzarea terenului respectiv, se poate folosi acea promisiune de vanzare in ideea de a nu astepta pana incep demersurile privind succesiunea (sau ajung la o intelegere)?

Va multumesc
BUna ziua,

Pana la dezbaterea succesiuni nu aveti cum sa incheiati acest contract. Cine v-ar semneaza ca si proprietar?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa vand un teren pe baza testamentului? adriansecara adriansecara bunicii mei au decedat,mama mea este mostenitor rezervatar dar are si testament pentru o suprafata de pamant.Poate vinde pe baza acestui testament? Dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare teren teomic_a teomic_a Buna ziua Doresc un teren intravilan intr-o comuna oarecare. Proprietarii de drept( prin act de vanzare -cumparare) au fost 2. Sot-sotie Sotul a decedat, ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara succesiune azumy azumy As dori sa ma lamuriti intr-o anumita problema. Impreuna cu sotul meu dorim sa cumparam un mic teren in mediul rural. Numai ca, mostenitorii terenului nu au ... (vezi toată discuția)