avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorii
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorii

Buna ziua!

Desi banuiesc ca aceasta problema a mai fost adusa in discutie in numeroase randuri pe forum, va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi juridice.
Am fost contactat telefonic in cursul zilei de azi de catre un reprezentant al firmei de recuperari []. Cel cu care am vorbit mi-a adus la cunostinta faptul ca mama mea, decedata in urma cu 5 ani, figureaza in evidentele lor cu doua debite. Mi s-a spus ca este vorba despre o factura telefonica, respectiv un credit la[], ambele insumand in total 2800RON.

Eu nu stiam nimic de aceste restante ale mamei mele, pana acum. Din cate am inteles termenul de prescriptie in cazul recuperarii creantelor la facturi este de 3 ani. Deci banuiesc ca in legatura cu acea factura telefonica nu ar trebui sa imi fac probleme. Ce ma sfatuiti in legatura cu acel credit ING (banuiesc ca era un overdraft descoperit pe cardul de salariu) ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

P.S. - Deja mi s-a oferit un "discount" pentru datorie, individul de la capatul firului fiind atat de "generos" incat mi-a spus ca pot plati doar in jur de 1200RON.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2013
ContSters214341, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 15:19, 31 Iulie 2013
In primul rand, daca nu ati mostenit nimic, nu mosteniti nici datoriile.

In al doilea rand, de la momentul decesului au incetat contractele respective. De la acel moment incepe sa curga termenul de prescriptie, pentru ambele contracte.

Asadar, pentru credit este prescris dreptul de a va executa silit, iar pt telefonie e prescris dreptul lor de a va actiona in judecata.

Multumiti-le si informati-i ca v-au cautat cu 2 ani prea tarziu.
Succesiunea am deschis-o la putin timp dupa decesul mamei mele, insa habar nu aveam de aceste datorii. Multumesc pentru raspunsul rapid, mi-ati confirmat ce gandeam si eu. Sper sa nu fiu agasat de ei cu telefoanele, deoarece am inteles ca aceasta firma poate fi foarte insistenta.
Inarmati-va cu rabdare. tehnica lor nr 1, de fapt singura lor tehnica de recuperare este insitenta, hartuirea periodica a celor pe care ii au in administrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie ale unei persoane decedate catre firma de recuperari AncaBP AncaBP Buna ziua! In urma cu 1 saptamana am primit notificare de la o firma de recuperari cu privire la o datorie avuta la banca, a tatalui meu decedat in octombrie ... (vezi toată discuția)
Mosteniri carmenystrate carmenystrate Buna seara! Intr-o familie parintii au urmatoarele proprietati: 1 apartament pe numele tatalui 1 apartament in care mama si bunica sunt mostenitoare ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati Gabriel0996 Gabriel0996 Buna ziua. Acum 10 ani mama a avut un abonament la un telefon mobil timp de 2 ani dupa care trebuia sa se duca sa incheie contractul dar nu s-a mai dus si au ... (vezi toată discuția)