avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj doar pentru datorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj doar pentru datorii

buna ziua. sunt divortata de 2 ani si pana in momentul de fata nu m-am gandit sa fac partaj pentru datoriile dobandite in timpul casniciei. Nu stiu daca se poate asa ceva. Daca da cum sa procedez?
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 16:44, 31 Iulie 2013
Pai e simplu. mergeti la notar si faceti actul de partaj. Sau in instanta, daca nu va intelegeti. Dar sa nu va asteptati ca partajul sa fie opozabil creditorilor dvs, adica sa nu va urmareasca decat ptr ce va revine in urma partajului. Fata de creditori ramanei in continuare datoare pt tot.
ce fel de datorii , la cine, bunuri de impartit sunt ?
partajul pasivului (al datoriilor) se poate face la notariat cu avizul favorabil primit de la creditori. mai exact, va prezentati la notar cu varianta dvs de partaj, notarul face instiintare creditorilor (bancilor) si apoi asteptati raspunsul acestora, ei -creditorii- trebuie sa analizeze noua propunere, sa accepte noul unic debitor, eventual sa ceara noi garantii....abia apoi, conform avizului primit se face partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Pascanut Pascanut Buna soția vrea sa divorțăm sunt de acord cu decizia ei,vrea la notar ce mă neliniște este că am un credit de nevoi personale din timpul căsniciei ea nu ... (vezi toată discuția)
Partaj notar danaru danaru Buna seara, As dori si eu o informatie...Am hotarat sa facem partajul la notar: un apartament ipotecat, credit imobiliar pe 22 de ani si o masina, tot cu ... (vezi toată discuția)
Credite in caz de divort orzi orzi buna,am o intrebare sunt in proces de divort,sotul meu este titularul a mai multor credite unde este titular iar eu din pacate codebitor ,cum se impart ratele ... (vezi toată discuția)