avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii administrator SRL
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii administrator SRL

Buna ziua,
Ma intereseaza ce contributii si impozite (CASS, CAS, etc) sunt mandatorii pentru administratorul unui SRL in urmatoarele situatii:
1. contract mandat neremunerat
2. contract mandat remunerat cu o suma modica (ex: 200lei)
3. contract individual de munca pentru administrator - 1 ora / zi
Vreau sa imi deschid un SRL si as vrea sa abordez varianta cea mai putin costisitoare, tinand cont si ca intr-o prima faza firma nu va avea profit. Mentionez ca administratorul nu are un alt loc de munca si nici nu este pensionar.

In cazul 3, se beneficiaza de indemnizatie crestere copil, daca CASS a fost platit cel putin 12 luni inainte de nasterea copilului. Si daca da, ce valoare va avea indemnizatia?

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

Contributii 2016 pentru contract de mandat asociatie de proprietari emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu ce contributii se platesc in 2016 pentru contractele de mandat pentru o asociatie de proprietari, pentru presedintele asociatiei, ... (vezi toată discuția)
Suspendare indemnizatie crestere copil Mariii Mariii Am o societate in care sunt si administrator (singur) si asociat unic. Societatea nu are angajati. Administratorul nu este remunerat de catre societate, nu ... (vezi toată discuția)
Cas si cass in cazul asociatului unic ? Mariii Mariii Ce contributii (CAS, CASS, etc) sunt obligat sa declar si sa datorez ca asociat unic si administrator la un SRL, daca nu sunt remunerat nici ca administrator ... (vezi toată discuția)