Am o societate in care sunt si administrator (singur) si asociat unic. Societatea nu are angajati. Administratorul nu este remunerat de catre societate, nu exista contract de administrare pe baza caruia sa obtin indemnizatie. La fel se intampla si pentru pozitia de asociat unic, el nu primeste indemnizatie, nu este remunerat. Eu am contractul de munca la o alta societate pe baza caruia mi se va calcula indemnizatia de crestere copil.
In conditiile acestea in care nu sunt remunerata si nu obtin venituri supuse impozitului pe venit din functiile de administrator si asociat unic, pot primi indemnizatia de crestere copil ? Intra functia de administrator sau de asociat unic in contradictie cu indemnizatia de crestere copil?
Declaratiile fiscale se pot semna de catre administrator in perioada acordarii indemnizatiei de crestere copil ?
Ce contributii (CAS, CASS, etc) sunt obligat sa declar si sa datorez ca asociat unic si administrator la un SRL, daca nu sunt remunerat nici ca administrator si nici ca asociat unic (nu primesc indemnizatie lunara, nu am incheiat contract de admnistrare). Mentionez ca am carte de munca la un alt SRL. Dar ce se intampla daca voi intra in concediu medical de sarcina si lauzie si pe urma (dupa 126 de zile de concediu medical) cartea de munca mi se suspenda pe un an (pe perioada de crestere copil) ? Sunt obligat sa inchei contract cu CAS si CASS in perioada asta?
firma cu asociat unic -nu aveti venituri ,deci nu datorati nimic , nu incheiati nici un alt contract .
aveti contractul de mc.suspendat dar sunteti asigurata .