avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecere de la pensia de boala la cea de drept
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecere de la pensia de boala la cea de drept

trecerea de la pensia de boala la pensia de drept se face direct?daca nu ce documente sunt necesare pentru acest lucru?varsta este de 59 de ani iar vechimea de 34ani.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:42, 31 Iulie 2013
1. Din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 82
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia de invaliditate devine pensie pentru limita de varsta.

(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.
...

2. Cand s-a calculat pensia de invaliditate au fost valorificate toate stagiile de cotizare.

3. Daca mai aveti alte documente acasa care sa duca la recalcularea pensiei le duceti la Casa de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare 2740826332154 2740826332154 daca am iesit in pensie de boala in anul 2006,iar anul acesta implinesc varsta de 59 ani si am o vechime in munca de aprox.32 ani ,la implinirea acestei varste ... (vezi toată discuția)
Pensionare dixi62 dixi62 E adevarat ca 3 ani de pensie pe caz de boala de gradul 2 echivaleaza cu 1 an de vechime?Daca da se adauga la vechime in momentul in care implinesc 60 de ... (vezi toată discuția)
Pensie gradul 3 - vechime simona.elisa simona.elisa Buna ziua , Mama mea a suferit un accident vascular si in prezent beneficiaza de pensie de boala -gradul III. Constituie vechime gradul III? multumesc frumos (vezi toată discuția)