Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Am pe rol din decembrie 2012 un proces cu proprietarul apartamentului pe care l-am luat in chirie. Desi procesul nu s-a terminat (am termen in septembrie) proprietarul a cerut incuviintarea execturarii silite si a primit azi 31.07.2013 acceptul instantei - n-am primit inca nimic scris dar pe just.ro da urmatoarea solutie:
Admite cererea Încuviinţează executarea sililta. Autorizeaza creditorul sa treaca la executarea silita a obligatiilor cuprinse in titlurile executorii. Fara cale de atac. Soluţionată în camera de consiliu şi pronunţată în şedinţă publică, astazi, 31.07.2013
Am urmatoarele intrebari:
1. Se poate ataca decizia instantei? - in lege scrie ca se poate face apel in 5 zile, pe site scrie ca e fara cale de atac. De cand se calculeaza cele 5 zile si sunt lucratoare sau calendaristice. (n-am primit citatie, si nici hotararea in sine)
2. Se poate suspenda executarea pana la sfarsitul procesului care e deja pe rol?
3. De cand poate executorul sa treaca efectiv la evacuare?
Daca s-a dispus incuviitarea executarii, executorul va putea incepe executarea dvs. Impotriva actelor de executare puteti formula contestatie la executare, cerand totodata suspendarea provizorie si ulterior suspendarea pana la judecarea contestatiei, cu darea unei cautiuni.