avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurat pe perioada platii salariilor compensatorii?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurat pe perioada platii salariilor compensatorii?

Buna ziua!
In situatia in care angajatorul plateste salariatilor disponibilizati salarii compensatorii in transe (ex. plata in 12 transe lunare egale) din care retine contributii lunare catre bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale, salariatii
1. au statut de asigurat in sistemul de sanatate?
2. pot beneficia de indemnizatia de somaj?
3. perioada in care le este platita retinuta si virata contributia la cas este considerate stagiu de cotizare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionutght , utilizator 16:27, 1 August 2013
1. Angajatorul dvs. este unitate de stat sau privata?

2. In baza carui act normativ ati fost concediat?
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
1. unitate de stat. salariile compensatorii sunt prevazute in CCM la nuvel de unitate.
2. art. 65 Codul muncii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 26 ContSters193525 ContSters193525 Imi raspundeti va rog la 2 intrebari : 1.Ce trebuie trecut la punctul B care are urmatorul continut: \\" - pentru ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu- ccm 22.08.2009 22.08.2009 Am avut o concediere individuala cf. art 65/1 CM in CCM la nivel de unitate se precizeaza acordarea salariatului unei compensartii de cel putin un salariu ... (vezi toată discuția)
Imputare sume somaj ika ika Buna seara, Pina in octombrie 2009 am lucrat la o companie de la care am plecat conform art.55 lit.b din legea nr.53/2003,si am primit o anumita suma ... (vezi toată discuția)