avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incalcarea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incalcarea contractului de munca

Buna seara.
As dori si eu sa stiu ce pot initia in cazul nerespectarii orelor de munca precizate in contractul de munca, mai exact sunt specificate 8 ore/zi, respectiv 48/saptamana si eu am lucrat deja cate 12-13ore /zi respectiv 58-66 ore /sapt; avand contract pe perioada determinata , dar in aceste conditii nu cred ca mi l respect si voi cere reziliere. Ma puteti ajuta cu un sfat. Angajatorul e un hotel din Sibiu.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 1 August 2013
Puteti face o sesizare la ITM cu posibilitatea ca angajatorul sa primeasca amenda de la ITM in urma verificarilor efectuate. De asemenea, puteti formula o actiune in instanta pentru plata orelor suplimentare.
cum pot sa demostrez orele suplimentare lucrate? e suficient poze cu programul meu?ca inclusiv si sambata se lucreaza ex: 11-23.30.
In litigiile de munca, sarcina probei apartine angajatorului. Acesta trebuie sa faca dovada respectarii programului de munca.
Multumesc frumos.
Si inca o ultima intrebare actiunea in instanta cat dureaza?
Si daca in contract nu e specificat nici o clauza in cazul pagubelor mai exact disparitiei, pierderea tacamurilor(ex caz concret) e legal ca aceste pierderi evaluate in bani sa fie sustrase din salarii?

Alte discuții în legătură

Prejudiu firmei stanozaurul stanozaurul Buna ziua, Lucrez intr-un hotel si patronul vrea achit un prejudiciu firmei de 2500 lei care nu este din vina mea. Un client a avut extraservicii de aceasta ... (vezi toată discuția)
Oprire abuziva din salariu GheorgheP GheorgheP 1. Lucrez la o firma de paza si cu o zi inainte de salarii o colega fost anuntata telefonic sa spuna tuturor ca ni se vor retine din salariu anumite sume de ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajat deeaz18 deeaz18 Buna ziua. Aveam o intrebare. Prietenul meu cand a inceput serviciul la firma la care este acum, nu a semnat ca ia in primire lazile care ii sunt necesare ... (vezi toată discuția)