Buna seara.
As dori si eu sa stiu ce pot initia in cazul nerespectarii orelor de munca precizate in contractul de munca, mai exact sunt specificate 8 ore/zi, respectiv 48/saptamana si eu am lucrat deja cate 12-13ore /zi respectiv 58-66 ore /sapt; avand contract pe perioada determinata , dar in aceste conditii nu cred ca mi l respect si voi cere reziliere. Ma puteti ajuta cu un sfat. Angajatorul e un hotel din Sibiu.
Multumesc.
Puteti face o sesizare la ITM cu posibilitatea ca angajatorul sa primeasca amenda de la ITM in urma verificarilor efectuate. De asemenea, puteti formula o actiune in instanta pentru plata orelor suplimentare.
Si inca o ultima intrebare actiunea in instanta cat dureaza?
Si daca in contract nu e specificat nici o clauza in cazul pagubelor mai exact disparitiei, pierderea tacamurilor(ex caz concret) e legal ca aceste pierderi evaluate in bani sa fie sustrase din salarii?
Prejudiu firmei
stanozaurul
Buna ziua,
Lucrez intr-un hotel si patronul vrea achit un prejudiciu firmei de 2500 lei care nu este din vina mea. Un client a avut extraservicii de aceasta ... (vezi toată discuția)
Drepturi angajat
deeaz18
Buna ziua. Aveam o intrebare. Prietenul meu cand a inceput serviciul la firma la care este acum, nu a semnat ca ia in primire lazile care ii sunt necesare ... (vezi toată discuția)