avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte proprietate-Important
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte proprietate-Important

Buna ziua!

Ma scuzati pentru deranj, dar am cateva nelamuriri si speram sa primesc raspunsurile de aici, de la dvs.

Situatia este in felul urmator: Bunicii mei au murit fara sa lase casa mostenire, adica fara sa i-o predea cuiva asa cum se spune la noi. Nu au acte pe casa nici tatal meu (fiul bunicilor), nici matusa mea (fiica bunicilor).
Matusa nu cred ca are pretentii la casa sau bani, intr-o discutie mai veche cu ea, mi-a zis ca ea "se sterge"...
Problema este cu fratele meu, el este casatorit si sta in casa cu parintii mei, le face probleme, ii jigneste, le zice ca ei nu au nici un drept la casa deoarece bunicii au murit si nu au lasat casa nimanui, etc. Parintii l-au rugat sa plece ca sa nu mai fie certuri si scandaluri, insa el o tine una si buna ca nu il pot scoate din casa ca nu au nici ei drepturi.
Intrebarea mea este urmatoarea, cum trebuie sa procedeze parintii mei ca sa treaca actele casei pe numele lor???
Ce pasi trebuie urmati si cam ce suma de bani au nevoie pt toate formalitatile care se cer???
Pot pune casa direct pe numele meu avand in vedere ca eu ii ingrijesc, sau trebuie prima data trecuta pe parinti si abia dupa sa mi-o predea ei mie???

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ada1989 , utilizator 02:59, 1 August 2013
1-Nu au acte pe casa vs sa treaca actele casei pe numele lor???
Concret ,imobilul este notat la cartea funciara?
2-Teoretic ,mostenitorii de drept parintii dvs,au dreptul sa dezbatata masa succesorala a parintilor lor=bunicii dvs
3-Initial trebuie dezbatuta succesiunea si ulterior dupa ce parintii dvs devin titulari ai dreptului de proprietate asupra imobilului,pot dispune dupa propriul interes carui fiu ,inteleg sa ii tranzactioneze imobilul
ynocentta a scris:

1-Nu au acte pe casa vs sa treaca actele casei pe numele lor???
Concret ,imobilul este notat la cartea funciara?

Multumesc pt raspuns!
Da, imobilul la cartea funciara este notat. Parintii vor sa treaca casa pe numele lor, avand in vedere ca bunicii au murit si ca acum au probleme cu fratele meu, dar nu stiu cum trebuie sa procedeze si nici ce suma de bani le trebuie pentru a putea face toate formalitatile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi succesiune werner werner am si eu o intrebare.... sora bunicii mele a decedat in decembrie si nu are copii.. mai suntem din partea lor, in familie, eu si o matusa care are doi copii ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. expun o problemă care, cred eu, este des întâlnită ... Vasilesile Vasilesile Bună ziua. Expun o problemă care, cred eu, este des întâlnită în Ardeal. Străbunicul meu a deținut un teren pe care care a construit o casă. A ... (vezi toată discuția)
Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu titlul ... Alexandru9876 Alexandru9876 Suntem doi frați și deținem un teren extravilan, cu titlul de proprietate pe numele bunicului. Nu mai exista alți moștenitori în afara de noi doi, ... (vezi toată discuția)