avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Posturi de conducere conform OUG 77/2013
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Posturi de conducere conform OUG 77/2013

Bună ziua,

Având în vedere dispoziţiile Art. 3 alin (3) din OUG 77/2013:
"(3) Structura funcţională a autorităţilor şi instituţiilor publice trebuie să respecte următoarele cerinţe:
a)pentru constituirea unui birou este necesar un număr de minimum 5 posturi de execuţie;
b)pentru constituirea unui serviciu este necesar un număr de minimum 7 posturi de execuţie;
c)pentru constituirea unei direcţii este necesar un număr de minimum 15 posturi de execuţie;
d)pentru constituirea unei direcţii generale este necesar un număr de minimum 25 de posturi de execuţie."

cât şi a PRECIZÃRILOR privind modul de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 77/2013, întrebarea mea este:
pentru constituirea unui serviciu şi a unui birou câte posturi sunt necesare (incluzând şi posturile de conducere)?

În speranţa unui răspuns prompt vă mulţumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:07, 2 August 2013
a)pentru constituirea unui birou este necesar un număr de minimum 5 posturi de execuţie;

Plus un sef de birou , inseamna minim 6 persoane.

b)pentru constituirea unui serviciu este necesar un număr de minimum 7 posturi de execuţie;
Plus un sef de serviciu , inseamna minim 8 persoane.
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Poate nu am fost explicit: doream sa stiu de cate posturi sunt necesare pentru a crea un birou si un serviciu, in cadrul aceleiasi entitati - respectiv sunt necesare 14 posturi (din care 2 de conducere) sau 9 posturi (din care 2 de conducere)? Daca tinem cont de prevederile art. 3 din OUG 77 - ar trebui sa fie minim 13 posturi pentru a crea 2 posturi de conducere. Dar daca vreau sa fie un post de sef serviciu si unul de sef birou - le pot face cu 13 posturi sau trebuie sa aplicam regula mentionata si de dumneavoastra mai sus si atunci sunt nevoie de 14 posturi.
Dar daca am o structura cuprinsa intre 9 si 12 posturi pot crea 2 posturi de conducere? Dupa OUG 77 - eu cred ca nu se poate acest lucru.
Numarul functiilor de conducere maximum 12% din numarul total al posturilor aprobate.

Astfel, daca aveti 9 salariati se pate crea 1 post de conducere .... daca avet 12 salariati se poate crea tot 1 post de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Componenta unui birou din cadrul unei primarii de comuna seneca399 seneca399 Potrivit OUG 77 constituirea unui birou se face din minimum 5 posturi.Intrebare; cele 5 posturi trebuie ocupate numai de functionari publici sau si de ... (vezi toată discuția)
Sef birou navi navi lucrez intr-o institutie publica locala, la financiar pot fi sef birou? mentionez ca in organigrama figureaza 5 posturi + 1 post, dar sunt ocupate numai 4 ... (vezi toată discuția)
Spor de conducere pentru șeful de birou neamtuliliana@yahoo.com neamtuliliana@yahoo.com În cazul unei societăți subordonate primăriei, biroul Marketing are în organigramă un șef și 3 subordonați, iar la momentul acesta nu există decât ... (vezi toată discuția)