avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Abuz in serviciu contra intereselor publice?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Abuz in serviciu contra intereselor publice?

buna
as dori o parere de specialitate
va expun pe scurt speta:
am facut la politie o plangere unei persoane pt niste pagube produse mie si am mentionat ca aceasta persoana in activitatea prin care mi-a adus prejudicii munceste la negru.
politia mi-a raspuns ca a sanctionat-o contraventional pt neglijenta (ceva de genul) dar nu a pomenit nimic de munca la negru.(nu a luat nici o masura).
intr-o discutie cu un procuror intr-un alt dosar dar referitor la aceasi persoana care mi-a produs pagube i-am prezentat plangerea mea referitoare la munca la negru precum si raspunsul politiei,dar nu s-a autosesizat.
intrebarile mele ar fi:
1.politistul a savarsit abuz in serv contra intereselor publice?avand in vedere ca exista o prevedere legala care spune ca daca nu are competente in solutionarea unei plangeri trebuie sa o trimita catre autoritatea competenta (ITM)si sa-l instiinteze pe petent in 5 zile.
2.procurorul ,luand cunostinta de fapta nu se autosesizeaza?trebuie sa fac alta plangere in scris?
multumesc

Alte discuții în legătură

Am sesizat politia dar nu au luat nici o masura. cui ma adresez? myn11 myn11 buna am facut o sesizare la politie pt pagube produse de o persoana,si am specificat ca respectiva persoana munceste la negru. am fost informat ca s-au luat ... (vezi toată discuția)
Plangere penala tootsy88 tootsy88 Am fost citata ca invinuita intr-o plangere penala iar intrebarea mea este urmatoarea: De ce citatia mi-a adus-o la usa, fix persoana care ancheteaza cazul ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere politie SorinClaudiu SorinClaudiu Buna ziua!  In 18 martie 2011 am primit un colet in care trebuia sa primesc un telefon mobil, achizitionat de la un anume individ de pe internet, iar in ... (vezi toată discuția)