avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari si medierea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari si medierea

Inca o data multumiri ptr ca existati! Avem nevoie de o lamurire : inainte de a incepe procesul ptr recuperarea restantelor la intretinere mergem cu restantierul la un mediator?
In cazul nostru avem 2 angajamente de plata nerespectate de restantier.
Daca mai amanam riscam sa intram in prescriere.
Pana acum CE a inteles restantierul...dar daca dansul nu-si respecta angajamentul niciodata...cat sa-l mai pasuiasca ? Dansul va incerca in instanta sa obtina plata esalonat pe parcursul unui an, ori atunci asociatia este obligata sa-l astepte iar un an...apoi sa se mearga cu dansul la executor !
Am vrea sa stim sigur daca in acest caz trebuie mers la mediator.
Multumim anticipat ptr ajutor!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:40, 1 August 2013
Da, mergeţi la mediator pentru a participa la şedinţa de informare. Pentru a simplifica lucrurile, mergeţi împreună cu restanţierul . ªi în acest gen de conflicte este necesară parcurgerea şedinţei de informare privind avantajele medierii.
Procedura prealabila prin mediator este obligatorie
Notificati oficial restantierul ca in termen scurt sa achite obligatiile asumate in cele 2 angajamente
In notificare atentionati ca neachitarea debitului in termenul notificat are drept consecinta demararea procedurii de solutionare prin mediere la initiativa asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce obligatii are asociatia inainte de a chema in judecata pentru restante intretinere? eugen82 eugen82 Legea 230/2007 spune ca asociatia are dreptul de a actiona in judecata proprietarul care are restante dar numai dupa 90 de zile de intirziere la plata. Ce ... (vezi toată discuția)
Necesitatea medierii TRIFU-PAUL TRIFU-PAUL Va rog sa imi spuneti daca in cazul asociatiei de proprietari inainte de a actiona in instanta un restantier mai este necesara medierea sau informarea despre ... (vezi toată discuția)
Datorii la intretinere macrita macrita Datorita unor probleme familiare am acumulat o datorie mare la intretinere.Acum, administratorul asociatiei a venit si mi-a spus ca trebuie sa merg la notariat ... (vezi toată discuția)