Am mostenit de la tatal meu 7 ha de teren agricol,teren care este dat in arenda,subventia de la stat o ia arendasul,vreau sa stiu daca eu trebuie sa platesc impozit,unde trebuie sa platesc acest impozit si cat ( 16% din 7ha sau 16 % din 7ha minus 2 ha adica 5 ha), am auzit ca s-ar plati si 5,5% la asigurarile de sanatate.
In cazul dumneavoastra care aveti dat pamantul in arenda pe baza de contract de arenda valabil, aveti de platit impozit pe teren la primaria de care apartine terenul.
Pentru venitul obtinut din contractul de arenda aveti posibilitatea sa optati ca arendasul sa va retina, sa declare si sa plateasca el impozitul pe venitul din arenda in numele dumneavoastra si sa primiti in mana diferenta de bani cuvenita sau sa faceti treaba asta chiar dumneavostra.
Suma rezultata de plata ca impozit pe venitul din arenda rezulta prin aplicarea 16% la 75% din venitul brut care vi se cuvine.
Daca va retine arendasul partea de impozit, dumneavoastra nu mai depuneti nicio declaratie la administratia financiara de domiciliu.
Nu vi se aplica treaba aceea cu 2ha de care ati auzit.