avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe si impozite in agricultura
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe si impozite in agricultura

Buna ziua,

Am mostenit de la tatal meu 7 ha de teren agricol,teren care este dat in arenda,subventia de la stat o ia arendasul,vreau sa stiu daca eu trebuie sa platesc impozit,unde trebuie sa platesc acest impozit si cat ( 16% din 7ha sau 16 % din 7ha minus 2 ha adica 5 ha), am auzit ca s-ar plati si 5,5% la asigurarile de sanatate.

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:22, 8 August 2013
In cazul dumneavoastra care aveti dat pamantul in arenda pe baza de contract de arenda valabil, aveti de platit impozit pe teren la primaria de care apartine terenul.
Pentru venitul obtinut din contractul de arenda aveti posibilitatea sa optati ca arendasul sa va retina, sa declare si sa plateasca el impozitul pe venitul din arenda in numele dumneavoastra si sa primiti in mana diferenta de bani cuvenita sau sa faceti treaba asta chiar dumneavostra.
Suma rezultata de plata ca impozit pe venitul din arenda rezulta prin aplicarea 16% la 75% din venitul brut care vi se cuvine.
Daca va retine arendasul partea de impozit, dumneavoastra nu mai depuneti nicio declaratie la administratia financiara de domiciliu.
Nu vi se aplica treaba aceea cu 2ha de care ati auzit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venitul agricol neatitu neatitu Sunt proprietarul unui teren agricol,in suprafata de un hectar.Arendat unei societati din localitate.Arendasul,retine la sursa,un impozit de 16%+5,5%(CASS),din ... (vezi toată discuția)
Plata cass daca am pamant in arenda ElenaLuisa ElenaLuisa Va rog sa-mi spuneti daca trebuie si eu sa platesc CASS din 2016 dupa noul cod fiscal: eu nu am venituri, doar am un pamant dat in arenda si pt acest venit ... (vezi toată discuția)
Impozitare venituri din arenda Aura Pop Aura Pop Buna ziua Sunt proprietar de teren si am dat in arenda unei societati suprafata de 1,29 ha , nivelul arendei fiind de 500 kg /pentru un ha ... (vezi toată discuția)