avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS daca am pamant in arenda
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS daca am pamant in arenda

Va rog sa-mi spuneti daca trebuie si eu sa platesc CASS din 2016 dupa noul cod fiscal: eu nu am venituri, doar am un pamant dat in arenda si pt acest venit platesc CASS dar pe an si venitul e mai mic decat minimul pe economie. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:57, 24 Decembrie 2015
Daca aveti terenul agricol dat in arenda cu contract, arendasul va retine (asta s-a aplicat si anul acesta si se va aplica si la anul) si va plateste la stat din suma bruta care vi se cuvine, impozitul pe venitul din arenda de 16% si contributia la sanatate de 5,5%.
Dumneavoastra nu mai platiti nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite in agricultura VelicuG VelicuG Buna ziua, Am mostenit de la tatal meu 7 ha de teren agricol,teren care este dat in arenda,subventia de la stat o ia arendasul,vreau sa stiu daca eu trebuie ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019 ? RicaRamurica RicaRamurica Cum se calculeaza venitul din arenda in 2019? Daca venitul este sub 24960 lei nu se mai plateste contributia de 10 % la sanatate Daca arendasul imi da un ... (vezi toată discuția)
Contributie cass arendator cyan cyan O persoana care nu are alte venituri dar detine un teren agricol dat in arenda pentru care i se va retine incepand de la 01 ianuarie 2014 contributia ... (vezi toată discuția)