avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Neonorare plata factura
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Neonorare plata factura

Buna ziua. Reprezint o firma de prestari servicii. Am incheiat cu o persoana fizica un contract de prestari servicii semnat de ambele parti, am prestat serviciul si am eliberat, bineinteles si factura, dar acea persoana se eschiveaza de la plata facturii prin diverse tertipuri ( tragere repetata de timp, rugaminti telefonice prin care ne anunta ca nu este in Bucuresti; ca are multe probleme si va sosi la sediul firmei la o data ulterioara, etc. ). De la data semnarii contractului si a scadentei facturii au trecut 78 de zile. Contractul prevede si penalitati de intarziere a platii in valoare de 0,5 % pe zi. Mentionez ca am trimis si o notificare recomandata cu confirmare de primire si ca am ramas in contact permanent ( e-mail,sms si telefonic) cu persoana mentionata. Va rog respectuos sa ma consiliati in vederea recuperarii sumei prevazute in contract, mai ales ca factura a fost, evident, inregistrata in contabilitatea firmei. Cu deosebite multumiri, astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: adrianmitrea , utilizator 08:54, 2 August 2013
in conf. cu noua procedura notificarea de plata trebuie trimisa recomandata cu confirmare de primire prin posta si cu continut DECLARAT ! trebuie dat un termen de plata nu mai mic de 15 zile de la data cind rau platnicul primeste recomandata. din experienta insa va zic ca nu va ridica recomandata ceea ce insa nu e nici un fel de problema, dvs. trebuie doar sa faceti dovada comunicarii in instanta, ceea ce aveti. apoi trebuie sa scoateti de le registrul comertului 2 certificate constatatoare, unul pe firma dvs. si unul pe cel al debitoarei. apoi cu achitarea sumei de 200 lei taxa de timbru puteti incepe o procedura de somatie de plata prin instanta in conf. cu prev. art 1013 NCPC si urmatoarele. atentie OG 5 si 119 pe baza carora se judeca pina nu demult sint abrogate din februarie anul acesta odata cu intrarea in vigoare a noului CPC.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul deosebit de pertinent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare creanta restanta societate nyusziful nyusziful Buna ziua, as avea va rog nevoie de o indrumare in aceasta privinta: Firma la care lucrez, are un debitor, care datoreaza societatii o suma de bani destul de ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata Silviuvox Silviuvox Buna ziua , am depus la judecatorie , o somatie de plata pentru o factura neachitata a unui creditor. Am anexat in dublu exemplar , cererea , contractul de ... (vezi toată discuția)
Creanta cesionata de o firma de telefonie mobila catre societate recuperari creante lia19 lia19 Situatia sta in felul urmator 1.Titularul unui contract de telefonie mobila decedeaza.Factura de 73,27 lei ramane neachitata.Dupa mai bine de doi ani si ... (vezi toată discuția)