avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inscrierea CNP-ului in factura catre persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inscrierea CNP-ului in factura catre persoana fizica

Lucrez intr-un program de contabilitate care nu imi permite sa facturez catre persoane fizice fara sa introduc CNP-ul acestora. Pot sa trec un CNP oarecare, sau nu am voie?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:10, 1 August 2013
Puneti CNP-ul persoanei fizice pentru care intocmiti factura asa aveti certitudinea ca este asumata de persoana respectiva. Un CNP aiurea este practic un fals
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
adelaida_07, utilizator
Bine, si daca persoana respectiva imi spune ea un CNP fictiv, nu e tot fals? Pe langa asta, e un magazin online, nu cerem CNP, nu avem dreptul.
Ati intrebat daca sa utilizati sau nu un CNP fals si sfatul meu era sa nu utilizati un CNP fals.
Puteti solicita datele personale ale persoanei care doreste sa cumpere un bun, daca va da un CNP fals este problema persoanei care va comunica datele prin mail.
Mai aveti si posibilitatea de a folosi un alt program care sa va permita facturarea fara CNP.
La toate comenzile facute online am scris 13 cifre cum mi-au venit pe tastatura si asta la sugestia celor de la prima firma unde am facut o comanda.

Cand am intrebat de ce le trebuie CNP-ul atata timp cat le dau adresa si numarul de telefon mi-au spus sa scriu 13 caractere in campul destinat si de atunci asa am facut mereu. Niciodata nimeni nu m-a intrebat ceva si nici firmele nu cred ca au avut probleme - cum am spus, cineva m-ar fi sunat sa verifice daca exist :)
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
Ares-3, moderator
Riscul falsului este asumat de dvs. Ares_3, in calitate de cumparator, in momentul in care ati facut comanda. Asta si am spus se pot cere datele personale si se pot utiliza asa cum au fost trimise.

Alte discuții în legătură

Stergere date personale din baza de date a unui magazin online Cromm Cromm Acum 3 zile am comandat o componenta de pc de la un magazin online. La telefon mi s-a cerut CNP sau serie si numar CI/BI; nu e prima oara cand refuz sa dau CNP ... (vezi toată discuția)
Cnp pt cumparaturi online?? Chipette Chipette buna seara, as avea o intrebare,care ma tot macina de cateva zile. obisnuiesc sa cumpar f mult online,mi se pare foarte practic si rapid,si nu am foarte mult ... (vezi toată discuția)
Cnp-ul ionela20 ionela20 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema- Am comandat online un produs-electrocasnic, am sunat la ei mi-au cerut ... (vezi toată discuția)