Lucrez intr-un program de contabilitate care nu imi permite sa facturez catre persoane fizice fara sa introduc CNP-ul acestora. Pot sa trec un CNP oarecare, sau nu am voie?
Puneti CNP-ul persoanei fizice pentru care intocmiti factura asa aveti certitudinea ca este asumata de persoana respectiva. Un CNP aiurea este practic un fals
Ati intrebat daca sa utilizati sau nu un CNP fals si sfatul meu era sa nu utilizati un CNP fals.
Puteti solicita datele personale ale persoanei care doreste sa cumpere un bun, daca va da un CNP fals este problema persoanei care va comunica datele prin mail.
Mai aveti si posibilitatea de a folosi un alt program care sa va permita facturarea fara CNP.
La toate comenzile facute online am scris 13 cifre cum mi-au venit pe tastatura si asta la sugestia celor de la prima firma unde am facut o comanda.
Cand am intrebat de ce le trebuie CNP-ul atata timp cat le dau adresa si numarul de telefon mi-au spus sa scriu 13 caractere in campul destinat si de atunci asa am facut mereu. Niciodata nimeni nu m-a intrebat ceva si nici firmele nu cred ca au avut probleme - cum am spus, cineva m-ar fi sunat sa verifice daca exist :)
Riscul falsului este asumat de dvs. Ares_3, in calitate de cumparator, in momentul in care ati facut comanda. Asta si am spus se pot cere datele personale si se pot utiliza asa cum au fost trimise.
Cnp-ul
ionela20
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu urmatoarea problema- Am comandat online un produs-electrocasnic, am sunat la ei mi-au cerut ... (vezi toată discuția)