avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Baza de calcul deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Baza de calcul deducere personala

In conformitate cu prevederile art.56, baza de calcul pentru deducerea personala o reprezinta venitul brut lunar din salarii.
Conform art.57 Cod fiscal si pct.106 din Normele metodologice, venitul brut lunar din salarii reprezintă totalitatea veniturilor realizate într-o lună conform art. 55 alin. (1) - (3) din Codul fiscal de o persoană fizică, pe fiecare loc de realizare, indiferent de denumirea acestora sau de forma sub care sunt acordate.
Intrebarea mea este urmatoarea: in baza de calcul pentru deducerea personala intra si veniturile salariale in natura, cum ar fi: tichetele de masa, tichetele cadou, etc.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gabrielaconta , utilizator 16:26, 4 August 2013
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu + bonuri de masa mjbrutus mjbrutus Va salut. Sunt proaspat angajat nu am mai avut vreun job pana acum si am o nedumerire legata de salariu. Lucrez part time (4h) si am 425 brut ( adica jumatate ... (vezi toată discuția)
Deducere personala pentru tichete de masa trandafir2 trandafir2 Buna ziua, Situatie: Angajatul beneficiaza de Salariul brut 1000 lei si tichete masa 198 lei. Cat este deducerea personala de baza? La ce se aplica? La 1000 ... (vezi toată discuția)
Tichetele de masa afecteaza valoarea deducerii din statul de plata? agnes1999 agnes1999 Va rog sa-mi explicati, daca tichetele sunt asimilate veniturilor salariale si apare impozitul aferent pe statul de plata, cum e cu deducerea personala ? ... (vezi toată discuția)