buna ziua,as avea mai multe intrebari daca ma poate ajuta cineva.
amm o problema mai mare.in 2011 am girat apartamentul pentru o prietena din copilarie.nu avea probleme cu banii pe atunci si neavand ce sa gireze ea am fost de acord so ajut sa isi scoata un credit pentru asi depune un proiect ca sa faca ceva cu fonduri nerambursabile.nu am avut probleme pana acuma de 4 luni cand s-a intamplat ceva ca nu mai reuseste sa plateasca rata.cei de la firma de credit ma tot ameninta ca pune casa in executare silita.in 15 iulie a dus o parte din bani insa nu o rata.azi am primit acasa o somatie care imi zice ca daca in 5 zile nu se platesc datoriile at se incepe executarea silita.ce inseamna asta.cum se procedeaza nu am mai avut niciodata de a face cu asa ceva.doamne fereste nu vreau sa se ajunga acolo si nici prietena mea ma asigura ca va face tot posibilul sa nu se ajunga acolo.insa mi frica.#-o
nu stiu ce sa fac.va rog ajutati-ma cu sfaturi.
Sfatul meu este sa va asigurati ca prietena dvs plateste creditul si ca stie ca ii rupeti gatul daca se va intampla sa ramaneti fara casa.
Daca aveti bani, platiti dvs rata, pentru ea.
Daca ea nu plateste si nici dvs, gasiti un cumparator care sa va dea un pret bun pe imobil, din pret sa platiti creditul si sa ramaneti si dvs cu ceva. Dupa ce va fi executat silit apartamentul dvs veti avea dreptul sa solicitati in Instanta, ca prietena sa va dea inapoi suma retinuta de banca din vanzarea imobilului.
Nu e de joaca, in afara de plata creditului, nu aveti nicio alta solutie reala de a pastra imobilul.
cat timp poate dura toate astea .ea tot imi zice ca v-a plati insa deja vad ca ma minte nu stiu daca cu intentie sau nu stie ce sa mai zica.nu sttiu cum sa procedez nu vrreau sa ma trezesc cu executorul la poarta ca nu stiu ce sa fac.mi ca fac infarct si raman copii mei fara mama.asa fa o fapta buna sa ti se ntoarce zece rele.nu faceti niciodata prostia asta fratilor.nici pentru mama,fratele pt nimeni.asa se schimba omul pentru bani nici nu va dati seama.
O sa primiti de la executor o somatie, ca sa fie platita creanta in 15 zile. Probabil ca va mai dura o perioada, pana se va scoate imobilul la vanzare. Nu cred ca se va vinde mai devreme de 2-3 luni. ideea este ca, odata declansata scadenta anticipata, trebuie sa plateasca tot, altfel nu se va opri executarea. Daca nu plateste restantele in astea 5 zile, e groasa rau.
Executare silita
claudia13
Sunt disperata va rog sa ma ajutati cu un raspuns......In urma cu 2 ani sotul meu a scos un credit ipotecar. In urma cu 1 an sotul meu a decedat. Asigurare de ... (vezi toată discuția)