avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea este obligatorie in cazul unei actiuni de ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea este obligatorie in cazul unei actiuni de recuperare prejuduciu casierie?

As dori sa stiu daca medierea este obligatorie in cazul depunerii unei actiuni pentru recuperarea unui debit din casieria asociatiei de proprietari?
Pana acum de 2 ori s-a inchis dosarul( odata datorita faptului ca actele cerute la dosar desi depuse in timp util de la registratura si pana la comisia judecatoreasca a depasit termenul prevazut),am cerut reexaminarea dosarului si ulterior decizia a fost motivata de lipsa unei stampile pe chitanta ce atesta achitarea taxei de timbru,stampila ce trebuia aplicata de organul emitent(Directia de Finante Publice) si nu de asociatie,desi acest lucru nu fusese precizat in comunicarea anterioara.
Mutumesc,
Da.Însă doar informarea cu privire la avantajele medierii este obligatorie, şi nu medierea , care este o procedură voluntară.Dacă veţi înţelege , ulterior participării la şedinţa de informare, să intraţi în procesul de mediere, veţi încheia contractul de mediere cu mediatorul ales.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar cumparare teren Meleancaarun Meleancaarun Salutari,sunt nou pe aici si as vrea sa ma ajute cineva daca se poate cu niste informatii Sunt un tanar de 22 de ani din Mehedinti,recent am cumparat un teren ... (vezi toată discuția)
Revizuirea pensiei alimentare Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua, Am depus,la judecatorie, o cerere de marire a pensiei alimentare,pentru minorul ce-l am in intretinere,in urma divortului de fostul sot.al ... (vezi toată discuția)
Emitere certificat de informare sau nu? Ramona24 Ramona24 In situatia in care acum informarea nu mai este obligatorie, 1.dc partile se prezinta , dar nu ajung la intelegere, in afara de procesul verbal de ... (vezi toată discuția)