Buna ziua,
Am depus,la judecatorie, o cerere de marire a pensiei alimentare,pentru minorul ce-l am in intretinere,in urma divortului de fostul sot.al fiicei mele.
Eu,ca bunica si tutore,pe cale legala,nu inteleg bine ceea ce-mi cere judecatoria,printr-o COMUNICARE,in urma depunerii acestei cereri de marire a pensiei alimentare, a minorului ce-l am in intretinere .
De aceea,vin cu rugamintea ca dumneavoastra sa-mi clarificati unele probleme ,privind aceasta COMUNICARE.
Mi se cere sa indic dovezile (Care dovezi?) pe care se sprijina fiecare capat de cerere si sa depun dovada participarii la sedinta de informare,privind avantajele medierii. (?)
Va mai intreb: Este obligatorie medierea? Unde se face ? -In incinta judecatoriei sau in localitatea mea de domiciliu?
Multe,multe multumiri ! Maria
Mai precis informarea despre avantajele medierii e obligatorie, va poate informa mediatorul sau avocatul, iar dovada informarii o depuneti la dosar.
Sigur ca tatal va fi invitat sarticipe la mediere si daca ajungeti la un acord va scuteste de proces, instanta va lua act de intelegerea partilor.
Cererea de chemare in judecata o puteati depune si la judecatoria pe raza careia domiciliati si puteati merge la un mediator de la dvs din oras. Daca ati depus cererea la judecatorie pe raza careia isi are domiciliul paratul, apelati la mediator din acea localitate sa ii fie mai usor sa vina la mediere.
Dovezi in sprijinul cererii dvs, despre asta e vb.
Ati scris in cerere ca minorul e elev, depuneti adeverinta de la liceu.. ca ex sau ca sunteti tutore, depuneti actul prin care dvs ati devenit reprezentant al copilulul.
ati cerut pensie raportat la venitul lui din nu stiu ce stat , dvs trebuie sa dovediti cat castiga. Va trebui sa va raportati la situatia dvs si la ce ati cerut.
Divort cu minori
dodi1402
Buna seara! As dori sa stiu care sunt pasii pt. divort cu doi copii( 3 ani, 3luni); cum va fi platita pensia alimentara; ma pot muta in chirie inainte de ... (vezi toată discuția)