avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta perioada lucrata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta perioada lucrata

In anul 2011, am avut contract individual de munca la o firma care in prezent este falimentata. Cum pot obtine adeverinta pentru perioada lucrata la acea firma?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:51, 1 August 2013
1. Mergeti la lichidatorul judiciar care s-a ocupat de firma in perioada de pana la faliment si solicitati adeverinta respectiva.

2. In ultima instanta mergeti la ITM unde era inregistrata firma respectiva.
gabi0708 a scris:

.... Cum pot obtine adeverinta pentru perioada lucrata la acea firma?

Numai de la angajator sau de la lichidator.

Chiar daca mergeti la ITM , nu cred ca veti putea gasi o solutie favorabila dvs.
De la 01..01.2011 nu se mai depun acte spre vizare /inregistrare la ITM.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Din textele de lege mentionate, obligatia incumba angajatorului si nu ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta vechime maranavldimir maranavldimir Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu o problema, Am avut o firma cu 10 angajati in 2012, care momentan nu mai functioneaza imi depune contabila declaratia la ... (vezi toată discuția)
Nota de lichidare clraca clraca Buna ziua, Am o problema cu nota de lichidare. Am plecat acum cateva luni de la vechiul angajator si nu am primit nota de lichidare si nici o adeverinta unde ... (vezi toată discuția)
Decizie de incetare a contractului individual de munca zalau_sj zalau_sj Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am demisionat de la firma si la angajare noua societate imi solicita Decizia de incetare a CIM, care imi ... (vezi toată discuția)