avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nota de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nota de lichidare

Buna ziua,
Am o problema cu nota de lichidare. Am plecat acum cateva luni de la vechiul angajator si nu am primit nota de lichidare si nici o adeverinta unde sa imi fie trecute veniturile. Acum urmeza sa ma angajez la un alt angajator si am nevoie de acea adeverinta. Intrebarea mea ar fi acea adeverinta mai este valabila daca am acea intrerupere de cateva luni?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: clraca , utilizator 10:28, 24 Noiembrie 2014
Adeverinta de vechime in munca nu are valabilitate.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Nu ma poate ajuta nimeni cu un raspuns? Va rog mult.
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2014
clraca, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacordarea deciziei de incetare a locului de munca roxana88 roxana88 buna ziua. mi-am depus lichidarea la zi am semnat am fost de acord ambele parti dar a trecut mai mult de 1 luna in care m-au tot amanat cu decizia de incetare ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare nota lichidare Pensionar61 Pensionar61 Va rog sa imi spuneti daca in cazul in care ma pensionez mai este necesara nota de lichidare. Institutia unde am lucrat refuza sa imi elibereze adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Termen de predare adev. vechime la incetare cim violeta54 violeta54 Buna ziua Ce termen de predare am ptr. decizia de incetare , adeverinta vechie si Nota lichidare la incetarea unui contract de munca Un salariat care ... (vezi toată discuția)