avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Prescriere sanctiune proces verbal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Prescriere sanctiune proces verbal

daca a trecut mai mult de un an de la o amenda,si nu am primit acasa procesul verbal,pt ca a fost trimis la primarie la impozite si taxe,tot dupa un an,pot castiga daca il contest in instanta,pe motiv ca s a prescris,chiar daca am fost vinovat atunci?
Cel mai recent răspuns: xyz2012 , utilizator 23:28, 8 August 2013
Og 2/2001 actualizata:

ART. 14
(1) Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
(2) Prescripţia executării sancţiunilor contravenţionale poate fi constatată chiar şi de instanţa învestită cu soluţionarea plângerii contravenţionale.

Aveti 2 posibilitati:

1. Contestati procesul verbal
2. Formulati contestatie la executare la somatia pe care o veti primi de la organul fiscal.

Succes!
avluci a scris:

Og 2/2001 actualizata:

ART. 14
(1) Executarea sancţiunilor contravenţionale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenţiei nu a fost comunicat contravenientului în termen de o lună de la data aplicării sancţiunii.
(2) Prescripţia executării sancţiunilor contravenţionale poate fi constatată chiar şi de instanţa învestită cu soluţionarea plângerii contravenţionale.

Aliniatul 2 din art. 14, O.G. 2/2001 a fost abrogat din cate stiu eu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se prescrie amenda pt neprimirea p.v densorean densorean daca se prescrie amenda pt.neprimirea p.v conform o.g 2 2001 art.14 se prescrie si suspendarea dreptului de a conduce autovehicole acsta fiind suspendat pt ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie sanctiunea aplicata unei contraventii? Alex13e Alex13e Am contestat un proces verbal prin cara mi se suspenda dreptul de a conduce autovechicule. Au trecut 9 luni de la intocmirea procesului verbal si cred ca am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit azi prin posta un proces verbal de la politia ... 1974daniel 1974daniel buna ziua, am primit azi prin posta un proces verbal de la politia locala prin care ma informeaza ca in data de 15.12.2020 am parcat neregulamentar si abia ... (vezi toată discuția)