avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract schimb
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract schimb

Se poate anula un contract de schimb teren intre doua parti , facut la notar dupa 7 ani de la incheiere , la cererea uneia dintre parti din contract? Ce se intampla daca se anuleaza cu constructiile de pe unul dintre terenuri?
Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 01:16, 5 August 2013
Dupa schimbul de terenuri,proprietarii acestora au notat dreptul de proprietate la OCPI ?
Care este motivul invocat pentru anulare contract de schimb?
a fost notat de catre notar cu ocazia schimbului cf ul figureaza acum conform contractului. Unul dintre terenuri apartinea unei parohii motivul ar fi neconformitatea procesului verbal de hotararea a schimbului de catre consiliul parohial, adica a fost semnat imputernicirea ca preotul sa faca schimbul doar de doi consilieri.
Ultima modificare: Joi, 1 August 2013
pneuros, utilizator
hm
eu as invoca in aparare error communis facit jus pe motiv ca regulamentul parohiei nu este supus publicitatii, orice persoana ar fi avut credinta ca titularul dreptului de proprietate a mandatat acea persoana sa incheie contractul.astfel, parohia trebuie sa se indrepte cu actiune in despagubiri contra celor 2 consilieri pentru eventualul prejudiciu cauzat.

ar putea fi anulat contractul pt lipsa consimtamantului, dar daca aveti un magistrat dezghetat si un avocat bun, puteti castiga pe argumentul invocat de mine mai sus.

cand a fost facuta constructia? in ce an s-a inceput?
pt constructie e aplicabila accesiunea, dar trebuie sa imi spuneti cand a fost realizata aceasta
Prejudiciu nu exista pentru ca terenul primit in schimb era ca valoare mai mare. Constructia este inceputa dupa 7 ani de la incheierea contractului de schimb si este in curs de executare, acum sa trezit cineva cand sa inceput constructia. Nu exista prescriptie ?
la nulitate absoluta nu exista prescriptie, actiunea e imprescriptibila.

daca ei cred ca vor pune mana pe constructie, se inseala.
daca dumneavoastra incepeti constructia acum, sunteti de buna credinta, va intemeiati pe un titlu.
chiar daca Doamne fereste se anuleaza contractul de schimb, desi nu cred, tot dumneavoastra sunteti proprietar pe constructie, chiar daca ei vor fi pe teren.
pt a deveni proprietar pe constructie, vor trebui sa va dea in judecata, sa solicite inscrierea lor in Cartea Funciara pe constructie si sa va despagubeasca pt sporul adus de constructie terenului sau dupa valoarea de piata a constructiei (se face o expertiza si dumneavoastra alegeti pretul cel mai mare).

ce motive au invocat in actiunea in anulare? ce motive de drept?

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare roxi17 roxi17 Am intalnit zilele astea o situatie complexa si vreau sa cer o parere:X vinde lui Z un teren, acesta din urma nu-si inscrie dreptul in C.F, singurul lucru ... (vezi toată discuția)
Casa fara acte cristiannnnd cristiannnnd Cum pot obtine concesionarea unei case construite pe terenul bisericii dar care casa nu are nici un act?.... (vezi toată discuția)
Rectificare titluri de proprietate dariana99 dariana99 Două parohii au fost puse în posesie cu câte 10 ha teren arabil, fiecare. La punerea în posesie au participat ambii preoți. La eliberarea ... (vezi toată discuția)