avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare titluri de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare titluri de proprietate



Două parohii au fost puse în posesie cu câte 10 ha teren arabil, fiecare. La punerea în posesie au participat ambii preoți.
La eliberarea Titlurilor de proprietatea, acestea nu au corespuns cu folosința faptică, inversându-se Titlurile celor două parohii. Numai după intabularea terenurilor (anul acesta), preoții și-au dat seama că fiecare era intabulat pe terenul celuilalt. Cele două parohii nu au participat la efectuarea măsurătorilor în vederea intabulării, nefiind anunțați.
Au depus cerere de corectare a Titlurilor de proprietate către Comisia Locală, dar li s-a comunicat faptul că aceasta „nu are competență în soluționarea corectării Titlurilor”, iar Comisia Județeană, că „nu are legislație pentru îndreptarea situației”.
Menționez că cele două Parohii doresc să rămână fiecare pe terenul pe care-l lucrează de peste 25 de ani, neputând face schimbarea terenurilor, deoarece terenul uneia este arendat de o societate care se ocupă cu creșterea vacilor de lapte, fiind alăturat respectivei ferme, iar cealaltă Parohie are înființată o cultură de lucernă pe 5 ani, pe terenul folosit.
Vă rugăm să ne sfătuiți ce putem face în această situație?
Vă mulțumim!
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2023
dariana99, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 08:31, 22 Noiembrie 2023
Simplu, încheie un contract de schimb la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere la legile fondului funciar ghiocelioana ghiocelioana Bună ziua! Moştenitorilor C şiL li se admite cererea în temeiul lg.1/2000 prin Hot.Comisiei Jud. conform căreia li se reconstituie dreptul de proprietate ... (vezi toată discuția)
Hotarare irevocabila legea 247- amplasament ocupat bukinst bukinst In urma unui proces finalizat la Legea 247 printr-o sentinta irevocabila mi s-a stabilit dreptul de a mi se reconstitui o suprafata de 10 ha teren arabil. Dupa ... (vezi toată discuția)
Sa ma las pagubas cu privire la revendicarea unei suprafete de teren? sandu67 sandu67 As vrea sa stiu ce demersuri as avea de facut pentru retrocedarea a aproximativ 10ha, teren arabil care au fost proprietatea unei biserici ortodoxe, al carei ... (vezi toată discuția)