avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dilema somaj facultate cazare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dilema somaj facultate cazare

Va salut,revin si eu o intrebare.Nepotul meu a aplicat pentru o facultate la care a si fost admis.Problema este ca nu este sigur ca o va urma pana nu va afla daca primeste camin,lucru ce l va afla la jumatatea lui septembrie.Acum el a depus dosarul pentru somaj de luna trecuta si trebuie sa se duca sa semneze la AJOFM,dar nu stie ce sa faca.Daca spune ca a fost admis practic pierde indemnizatia ,iar daca nu va prinde camin ,va pierde si facultatea ,adica esec total.Poate intr un fel sa faca astfel in cazul in care nu va primi cazare la facultate sa ia somaj? Sau sa nu spuna acum ca a fost admis,ci ca s a inscris si va afla in septembrie rezultatul si sa ia astea doua luni somaj? Chiar nu vrea sa piarda ambele sanse.Va multumesc pt eventuala indrumare.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:33, 2 August 2013
Situatie dificila !
In locul dvs as merge la directorul de la AJOFM cu o cerere,iar in cerere il rog sa-mi spuna ce trebuie sa fac in acest sens.
Nu stie cum sa procedez.Ii este frica ca daca va spune ca a fost admis deja din start dreptul la indemnizatie i se va anula si in septembrie daca afla ca nu va primi camin si varianta facultatii pica ,deci esec total,ori el vrea sa aiba o siguranta ca va primi somaj daca nu va urma pana la urma faculatatea.Ce sa faca ,sa nu spuna nimic despre admitere si pur si simplu sa semneze ce e de semnat si sa primeasca astea doua luni si apoi in septembrie sa anunte ca va urma facultatea(in caz ca primeste camin) si in caz ca nu o va urma(nu primeste camin) sa continue plata indemnizatiei?.Care ar fi solutia? Sau inca ceva,nu poate sa amane plata indemnizatiei sau sa o ceara din nou in septembrie? Dupa cum vedeti e o problema complicata.
1. Ca sa dovedeasca ca a fost admis are nevoie de adeverinta de la facultate.

2. Aceasta adeverinta o va aduce la Agentia de Somaj dupa ce este sigur ca va urma facultatea.
Domnule Tudor Valeriu ,deci daca luni cand se va duce la ajofm e in regula sa nu spuna nimic despre facultate ,sa urmeze procedura standard de acordare a indemnizatiei si sa primeasca somajul in cele doua luni(august_septembrie),iar in octombrie cand va fi sigur ca va primi camin(si astfel va fi sigur ca va urma facultatea respectiva) sa anunte in acel moment? Ar fi minunat asa,multumesc mult pentru indrumari.O zi placuta.
@tudorvaleriu

Sunt de acord cu dvs,dar stiti ca studentii incep facultatea la 1 octombrie,iar liceul elevii din clasa VIII-a au terminat scoala in iunie,iar la agentia de somaj trebuie sa se inregistreze in 60 zile de la absolvire,deci cele 60 zile ar fi lunile iulie,august. Problema este ca studentul admis,nu stie daca i se va da camin,iar ca sa afle ca este acceptat la camin,abia la jumatatea lui septembrie va afla daca este primit sau nu.

Pana la urma parerea mea e sa ia somajul,si daca se va duce la facultate,daca i se da camin,atunci sa anunte AJOFM-ul si va trebui sa dea banii inapoi,insa nu stiu daca va trebui sa plateasca si dobanda.

Alte discuții în legătură

Somaj facultate WriTor WriTor Va salut.Cineva a depus dosarul de somaj(absolvent liceu),dar si dosarul de admitere la facultate.In primul caz este chemat la AJOFM dupa intai august ,iar ... (vezi toată discuția)
Renuntare somaj andreeadede andreeadede As avea si eu o intrebare. Din luna septembrie sunt inscrisa ca si somer la AJOFM (aboslventa facultate). Acum, in luna octombrie, ar trebui sa primesc prima ... (vezi toată discuția)
Facultate si indemnizatie pentru cresterea copilului.se poate? simonaandree simonaandree buna ziua.sunt eleva in clasa a 12.intr-o luna dau bac-ul si sunt insarcinata in luna a 5a.vreau sa urmez si o facultate cu bursa dar sa primesc si ... (vezi toată discuția)