avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie cu un cetatean indian
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie cu un cetatean indian

Recent m-am casatorit cu un sotul meu care este din India. Eu locuiesc in Anglia de 10 ani.
Am cateva intrebari.
1 Care este calea cea mai usoara si rapida pentru ca sotul meu de cetatenie indian sa poata locui cu mine in Marea Britanie?Si cat timp dureaza? Si ce ce documente necesare trebuiesc ii trebuie sotului meu pentru a obtine viza de intrare in Marea Britanie?
2 Unde pot face recunoasterea certificatul romanesc de casatorie ( la ambasada Romaniei in India sau in Romania)? Si cat timp dureaza?
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavastra

Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 03:45, 2 August 2013
1. Nu există o cale usoară, există doar o cale mai putin grea si complicată.
1.a) Vă căsătoriti in India si inregistrati căsătoria la Ambasada României din India, sau puteti sa va casatoriti direct la ambasada României.
1.b) Vă adresati Ambasadei UK din India si solicitati un „EEA family permit”, care se acordă gratuit. Trebuie să fiti rezidenta permanentă (mai mult de 1 an de rezidentă) în UK.
1.c) Mergeti la UK Border Agency si obtineti un permis de sedere.
2. Recunoasterea se poate face la Ambasada, daca realizati casatoria civila la autoritatile indiene. Durează câteva săptămâni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca in romania pentru cetatean indian casatorit cu cetatean roman in romania ofechonkar ofechonkar Buna ziua . Sunt cetatean roman casatorit in Romania cu cetatean indian, locuim in Anglia de cativa ani. Avem si un copil cu cetatenie romana. Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean indian,in india yo44 yo44 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva,poate din experienta,sau poate ca stie carei autoritati romane sau indiene sa ma adresez.Eu sunt cetatean roman si doresc ... (vezi toată discuția)
Viza pentru cetatean indian casatorit cu cetatean roman........ajutor urgent!!!! Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana....sunt casatorita cu un cetatean indian...sotul meu are permis de sedere.Noi vrem sa plecam in Anglia pentru o perioada,dar nu ... (vezi toată discuția)