avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vatamare corporala + talharie / sau doar talharie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vatamare corporala + talharie / sau doar talharie?

Am sa incerc sa fiu cat mai la obiect, si sa relatez cat mai pe scurt.


Am fost victima unei agresiuni fizice, mobilul fiind rep. de o suma de 10 lei, pe care agresorul mi-o datora dupa ce l-am imprumutat cu luni inainte. Dupa ce mi-a dat banii, acesta s-a razgandit la vreo jumatate de ora si a cerut sa ii inapoiez banii, iar eu am refuzat; fara nici o amenintare, acesta trecand direct la a ma lovi , si am cazut la pamant aproape inconstient , acesta luandu-mi banii din buzunar. (consumasem ~ 1L de bere in decursul a 2h, deci nu puteam fi in stare de ebrietate) iar asta se intampla in jurul orelor 15-16.


Am fost transportat la unitatea de primiri urgente, dupa care mutat in regim de urgenta la Spitalul Clinic "Dan Theodorescu" Bucuresti, cu fractura dubla de mandibula "UMF prin agresiune umana".


Am fost operat de urgenta, iar medicii mi-a fost imobilizat mandibula fortandu-ma sa ma alimentez doar cu lichide timp de o luna, fara sa mai pun si faptul ca am avut ochiul vanat timp de doua saptamani, nasul stramb si doi dinti sparti, (urme irecuperabile cel putin partea cu nasul) + durerea aditionala prin care am trecut, sa nu mai zic si de traume psihice.


Ideea este ca agresorul este cunoscut ca find consumator de substante etnobotanice si a fost internat la dezintoxicare in repetate randuri de catre familia acestuia.
- se poate folosi de acest fapt in sala de judecata?


A doua intrebare: vatamare corporala (am stat 30 de zile doar cu mandibula imobilizata si inca nu am scos certificatul) impreuna cu talharie, sau doar talharie?

Nu se pune problema de certificat medico-legal deoarece am facut TOATE demersurile legale, dar momentan mai am trei zile pana cand imi vor fi scoase sarmele din gura.



Exista vreo cale ca acesta sa se sustraga de la vina / executarea pedepselor care vor fi stabilite?


Ce pedeapsa poate sa primeasca pentru ce a facut?



Ce sfaturi imi puteti da? Cum ar trebui sa procedez?



Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
DDGeorge, utilizator
La cum descrieti dvs pare talharie intr-adevar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema talharie CtinMarian CtinMarian Talharie savarsita prin agresiune cu leziuni minore. Toata stima, prenumele meu este Marian, din ce motiv am deschis acest subiect: Am fost talharit ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru divort si partaj impotriva unui sot violent eugen_2 eugen_2 As avea si nevoie de niste sfaturi juridice pentru cazul mamei mele care vrea sa divorteze de tatal meu, o persoana alcoolica violenta. In momentul actual eu ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in urma unei vatamari corporale Topy Topy Buna ziua, Cu cateva zile in urma, mai exact in ziua de 31.01.2010, la ora 1 dimieata am primit un pumn in fata aproape de tampla in partea stanga, in urma ... (vezi toată discuția)