avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare salariu angajata cim suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare salariu angajata cim suspendat

Va aduc in atentie urmatoarea situatie, una dintre angajate are contractul suspendat pentru concediu crestere copil pana la data de 03.08.2013, salariul acesteia fiind mai mic decat salariul mimim brut pe economie, dar devreme ce avea contractul suspendat nu s-a adus nici o modificare salariului. Inainte de incetarea suspendarii angajata naste cel de al 2-lea copil, si incepand cu data de 03.08.2013, aduce foaie de boala. In aceasta situatie cand si cum are loc modificarea salariului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:03, 2 August 2013
Daca a adus "foaie de boala", concediu medical mai bine zis, inseamna ca angajatorul urmeaza sa ii calculeze si sa ii vireze drepturile cuvenite aferente perioadei de concediu medical. Ii puteti modifica salariul de la data intrarii in vigoare a prevederii referitoare la modificarea salariului minim cu precizarea ca aceasta o puteti face prin decizie, nefiind nevoie de act aditional semnat de salariat.
Chiar daca angajata avea contractul suspendat pentru concediu crestere copil, angajatorul trebuia ca de la 01.07.2013 sa-i modifice salariu de incadrare (transmiterea trebuia facuta pana maxim 19 iulie 2013) , modificarea fiind impusa de lege .
Conform art. 17 alin. (5) din Codul muncii , orice modificare a unuia dintre elementele prevazute la alin. (3), printre care regasim si salariu de baza, in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 de zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Modificarea elementelor contractului individual de munca poate fi facuta numai in timpul executarii contractului individual de munca. Pe durata suspendarii c.i.m., salariul de baza nu poate fi modificat. De aceea, salariul de baza va fi modificat la incetarea cauzei care a determinat suspendarea contractului individual de munca, respectiv la data incetarii concediului medical

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare si revisal Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.Am o nelamurire in privinta unui aspect,in ceea ce priveste o salariata care beneficiaza in acest moment de concediu medical -prenatal,astfel ca, ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii Ruxandra Stoica Ruxandra Stoica Buna seara, Intrebarea mea este daca angajatorul poate modifica contractul de munca initial ( la plecarea mea in concediu de crestere copil )cu privire la ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu in concediu de maternitate claudiaivascu claudiaivascu Buna ziua, Sunt angaja de 7 ani la aceeasi companie, urmeaza sa intru in concediu de maternitate apoi in concediu crestere copil. In luna septemrie a ... (vezi toată discuția)