avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM suspendat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM suspendat

Am urmatoarea situatie :
Un angajat a fost in concediu fara plata, - chiar in perioada in care s au marit salariile pt. a respecta sal. minim pe economie - deci cu CIM suspendat.
Nu i s a marit salariul, d na motivand asta prin faptul ca nu este posibila marirea atata timp cat CIM era suspendat ! Acum vine problema : respectivului i se inceteaza CIM in prima zi in care a incetata suspendarea - dar el are sub sal. minim , pt. ca nu i s a marit odata cu al celorlalti angajati. E in regula sa plece cu salariul acela ? I se modifica salariu, apoi de inceteaza CIM ? E intr un mare fel .....

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 11:52, 22 August 2013
Parerea mea este ca se poate mai intai modifica c.i.m. si apoi inceta c.i.m. in aceeasi zi cu data incetarii suspendarii.
Chiar daca CIM era suspendat, salariul angajatului ar fi trebuit modificat la salariul minim cu data de 01.07.2013.

Conf art 49 alin 2 CM suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
Conf art 49 alin 3 CM pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari cim in timpul suspendarii?? lavinia_buciumas lavinia_buciumas Buna ziua Va rog sa imi spuneti ce se intampla cu contractul individual de munca al unui salariat care este in concediul de crestere si ingrijire a copilului ... (vezi toată discuția)
Cim suspendat demisie acuta acuta Buna ziua. Va adresez urmatoarea intrebare: Am un salariat ca are concediu medical pana in data de 30.092012. Astazi 20.09.2012 s-a prezentat cu o cerere ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu - reges Radu Aura Radu Aura Un salariat a avut CIM suspendat in perioada 15.06.2013-22.07.2013. Conf HG 23/2013 sal. minim este modificat cu 01.07.2013. Salariatului in cauza i-am facut ... (vezi toată discuția)