avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe venit (software developer)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe venit (software developer)

Buna ziua,

Am o nedumerire legata de felul in care ar trebui sa procedez in urmatoarea situatie:

Microsoft ofera programatorilor posibilitatea de a dezvolta aplicatii pentru telefoane mobile. Pentru aceasta trebuie sa completez cateva detalii (adresa, metoda de plata etc), iar in final va trebui sa completez unul sau mai multe formulare legate de taxe (informatiile le am de pe pagina aceasta: [ link extern ] )

Intrebarea mea este: daca am completat aceste formulare de taxe online, ar mai ramane ceva de facut? Mai este nevoie sa ma duc la Fisc?

In plus de asta, pe aceeasi pagina este mentionat ca pentru anumite tari exista exista asa numitele "tax treaty benefits" prin care programatorii sunt scutiti de taxe.

Am postat o intrebare pe un forum de la Microsoft si mi s-a spus ca ar fi cel mai bine daca as vorbi cu un expert din tara in care ma aflu si mi s-a dat si link-ul urmator: [ link extern ]

Aici se gasesc niste tabele in care este specificat felul in care se aplica taxele pentru diferite tari. Ultima coloana se numeste "Tax responsibility" si pentru Romania, aici este trecut Microsoft. Poate asta sa insemne ca sunt scutit de taxe? :D

Poate ca un detaliu important ar fi acela ca plata se va face din SUA.

Imi cer scuze daca informatiile pe care le-am dat sunt putin neclare, dar este prima data cand ma confrunt cu astfel de detalii si chiar as vrea sa inteleg ce as avea de facut. Daca ceva nu este clar, va rog sa imi spuneti!

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Scutiri de tva sau alte taxe pt servicii extracomunitare? mihai_dmc mihai_dmc Buna ziua, In primul rand tin sa laud initiativa dvs. de a raspunde intrebarilor pe forum. In urma semnarii unor contracte (servicii electronice) cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, beneficiez de licența unui soft din anul 2002, factura, ... Constantin Sofron Constantin Sofron Bună ziua, beneficiez de licența unui soft din anul 2002, factura, chitanță, cd- urile originale, serial no, cdkey, pe persoană fizică, care, nu î-l mai ... (vezi toată discuția)
Aplicarea conventiei asupra dublei impuneri romania - elvetia Lancer Lancer Buna. Urmeaza sa semnez un contract de munca printr-o agentie de recrutare. Una dintre specificatiile care mi-au atras atentia suna cam asa: \"tax will be ... (vezi toată discuția)