avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti:
1. Pt. reabilitarea termica a blocului in care locuiesc este nevoie de autorizatie de constructie emisa de primarie si proiect de constructie? Mentionez ca lucrarea se face cu plata integrala a proprietarilor care au angajat o firma de constructii.
2. Cheltuielile cu R.T. se repartizeaza la fel cu celelalte cheltuieli, adica cota indiviza (proportional cu supraf. utila a apartamentului), sau cu suprafata peretilor exteriori?
2. Izolarea blocului se face cu polistiren. Este interzis prin lege ca lucrarea sa se faca cu acest material?
Va multumesc


Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:49, 2 August 2013
1. Da, e nevoie de aviz de la autoritatea locala, dar firma ar trebui sa stie si sa faca ea demersurile respective.
2. Da, fatada fiind o parte din proprietatea comuna, reabilitarea ei se repartizeaza in mod asemanator cu orice reparatie sau moderniza sau lucrare de intretinere - pe cota-parte indiviza.
3. Aveti mare grija si intrebati de 100 de ori, la surse diferite, despre materialul de folosit. Nu se pune orice fel de polistiren. Trebuie sa aiba si calitati ignifuge, printre altele. Nu va uitati la bani cand e vorba de asa o lucrare care nu se face lunar sau anual, ci pe multi, foarte multi ani. Asa ar trebui...
1-Daca modernizarea si eficientizarea energetica imobil se executa prin asociatia de proprietari,aceasta trebuie sa solicite la serviciul urbanism din primarie eliberarea documentelor autorizatie,certificat
2-Legal c/v modernizare imobil se repartizeaza conform cota indiviza
Sunt asociatii de proprietari unde s-a decis repartizarea de cote contributie egale,indiferent de cota indiviza
3-Atentie sporita la calitatea materialului utilizat
Anterior incheierii contractului de executie,interesati-va de materialele existente
Nu acceptati polistiren la care sa vi se prezinte calitatea de 15 cm.Mai importanta este densitatea ...
4-La final solicitati executantului sa elibereze documentatia necesara depunerii la autoritatea fiscala,in vederea beneficierii facilitatii de la scutirea impozitului pe locuinta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota parte indiviza dumipaula1234@gmail.com dumipaula1234@gmail.com Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat privind repartizarea costurilor conform cotei indivize de proprietate adica proportional cu suprafata utila a ... (vezi toată discuția)
Am facut singur izolatia la apartament - sunt scutit de la ceva? intretinere - impozit ? matican matican Am facut singur Izolatia la apartament cu polistiren de 10cm - sunt scutit de la ceva? Intretinere - Impozit ? (vezi toată discuția)
Anvelopare bloc doiac doiac In 2008 cand m-am mutat in casa noua mi-am izolat termic apartamentul, pe exterior, cu polistiren de 5 cm, asa era pe vremea aceea. Zilele trecute m-a anuntat ... (vezi toată discuția)